На 1 февруари почитаме жертвите на комунизма

Денят е обявен през 2011 г. по предложение на президентите на България Желю Желев (1990-1997) и Петър Стоянов (1997-2002). На 1 февруари 1945 г. срещат смъртта трима регенти, шестдесет и седем депутати, министри, генерали и полковници, общественици –..

публикувано на 01.02.23 в 05:50

Проектът за реконструкция на ВиК мрежата в региона ще приключи в срок, уверяват от дружеството

В срок ще приключи мащабният проект на "ВиК"- Стара Загора за подмяна на водопроводната и канализационна мрежа, който обхваща Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево. Това увериха от  ръководството на дружеството на проведена днес информационна среща...

публикувано на 31.01.23 в 17:35

Недоволство и недоумение сред превозвачите заради предложеното поскъпване на "Гражданска отговорност"

Недоволство и недоумение сред превозвачите от намеренията за увеличаване на застраховката Гражданска отговорност.   Според предложението за промяна, което предстои да бъде гледано на второ четене,  застраховката ще поскъпне до 10 000 лева за..

публикувано на 31.01.23 в 14:18

Политическа култура на избирателите и преференциален вот

От "Национално движение за справедливост и възход" (НДСВ) обявиха, че се връщат в политиката и ще се явят самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Според бившия областен координатор за Стара Загора Данчо Данев успехът на ПП НДСВ на тези..

публикувано на 31.01.23 в 13:28

Екстрадират в Германия българин, работил в колцентър

Окръжен съд  -  Стара Загора реши да екстрадира в Германия млад българин, работил в колцентър. То е поискано с европейска заповед за арест, след като са били задържани и екстрадирани други четирима негови колеги, съобщават от пресцентъра на съда...

публикувано на 31.01.23 в 11:47

Жертви на домашно насилие настояват за незабавни законодателни промени

Вече второ поред Народно събрание не приема промените в Закона за защита от домашното насилие. Според една от жертвите, преживели насилие – Олга Клисурова обаче, те трябва да се приемат възможно най-скоро. По думите й в сегашния си вид Законът..

публикувано на 31.01.23 в 11:21

Защо поскъпнаха яйцата?

Няколко са основните причини за високата цена на яйцата. Това каза в ефира на Радио Стара Загора Даниел Божанков, председател на Асоциацията на промишлените птицевъди. Първата от тях е, че пазарът определя цената. Когато има търсене, цената се..

обновено на 31.01.23 в 10:13

Пореден протест на жители на Розовата долина срещу нов цех за формалин

Пореден протест на жители на няколко села от Розовата долина срещу намеренията на фирма да изгради инсталация за производство на формалин и да разшири дейността на цеха си в павелбанското село Горно Сахране. Десетки се събраха днес пред общинския..

публикувано на 31.01.23 в 09:21

Мъгла ограничава видимостта през прохода Шипка и на АМ "Тракия"

Мъгла ограничава видимостта за шофьорите до 100 метра в прохода Шипка, където има и слаб снеговалеж. Пътните настилки са обработени. Температурата е -6, а движението през старопланинския проход е без ограничения. -4 градуса показват термометрите в..

публикувано на 31.01.23 в 06:27

Бизнес делегация от Бавария ще посети Стара Загора

Възможностите за привличане на германски инвеститори в Старозагорския регион обсъдиха на работна среща представители на общината, Германо-Българската индустриално-търговска камара, посолството на ФРГ и представител на камарата за район Южен –..

обновено на 30.01.23 в 20:47