Транспортът трябва да стане приоритет на държавата

Парите, които отпуска правителството няма да бъдат достатъчни, но със сигурност ще дадат глътка въздух на транспортните превозвачи, за да могат да продължат да подържат транспортната услуга. Това каза за Радио Стара Загора председателят на..

публикувано на 26.01.23 в 14:35

Временна промяна в маршрута на линия №51 в Стара Загора

Във връзка с осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на ремонтните дейности по южната лента за движение на ул. „Войвода Ст. Черногорски" - от  26.01.2023 г. до приключване на ремонтните дейности - се променя движението на автобусна линия №..

публикувано на 26.01.23 в 13:50

Общинският съвет на Болярово заседава в понеделник

13 точки предстои да разгледат и гласуват общинските съветници в Болярово на първото за тази година редовно заседание, което е насрочено за 30 януари. Сред акцентите са планът за работа на съветниците до края на мандата и годишният отчет на кмета на..

публикувано на 26.01.23 в 12:54

Детски конкурс за мартеници организират в Стара Загора

Традиционен детски конкурс – изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала” - 2023 година организират Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПРЛ) Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Той е по повод..

публикувано на 26.01.23 в 12:00

Тракийският университет и Медицински университет Плевен подписаха споразумение за сътрудничество

Ректорите на Тракийски университет и Медицински университет Плевен – проф. Добри Ярков и проф. Добромир Димитров -  подписаха споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между двете висши учебни заведения . Проф. Димитров, придружаван от своя..

публикувано на 26.01.23 в 11:42
Община Сливен

Общинският съвет в Сливен гласува 1 млн. лв. за обследване на сгради

Общинският съвет в Сливен гласува един милион лева да бъдат отпуснати за 50% съфинансиране на Сдруженията на етажната собственост за техническо и енергийно обследване. Освен това бе удължен срокът, в който те ще могат да подават заявления за..

публикувано на 26.01.23 в 11:09

Задържаха пиян полицай

Полицай от Старозагорско е   задържан , тъй като е дал положителна проба за алкохол  след проверка с дрегер. Тестът е извършен при разпоредените от главния секретар на МВР проверки на служебния състав за противодействие на неправомерни действия,..

публикувано на 26.01.23 в 10:54

Български фермерски съюз организира конкурс "Фермерството и младите хора"

По повод първата година от създаването си, Българският фермерски съюз организира първия по рода си национален студентски конкурс „Фермерството и младите хора“. Това съобщи за Радио Стара Загора  Благовест Илиев – връзки с обществеността на..

публикувано на 26.01.23 в 10:36

Общински съвет Стара Загора провежда редовното си заседание

54 точки съдържа дневният ред на редовното създание на Общински съвет – Стара Загора, което започна преди час.   Очаква се съветниците да вземат решения за избор на временно изпълняващ длъжността обществен посредник в община Стара..

публикувано на 26.01.23 в 09:58

Безплатна академия за стартиращи предприемачи организират в Стара Загора

Бизнес академията за стартиращи предприемачи  BASE   ще проведе своет o първо издание в Стара Загора през март. Програмата е безплатна и цели да насърчи бъдещи предприемачи да развият собствени идеи, като ги превърнат в успешни бизнес..

обновено на 26.01.23 в 09:32