Ново приложение и сайт за градския транспорт в Ямбол

Градският транспорт в Ямбол се сдобива с ново приложение и сайт, който ще подобрят услугата за жители гости на града. По инициатива на местната общинска администрация те ще  показват в реално време движението и ще предоставят информация за градския..

публикувано на 20.09.22 в 17:23

Областният управител на Хасково проведе среща с представители от ОССЕ

Областният управител на област Хасково Минко Ангелов и заместник-областният управител Мартин Узунов се срещнаха с представители на ОССЕ СДИПЧ. Дългосрочните наблюдатели към Мисията за наблюдение Еда Матчак и Жулиен Арну пристигнаха в Областна..

публикувано на 20.09.22 в 17:14
Община Стара Загора

Национален фолклорен фестивал „В сърцето на Тракия" събира 20 любителски танцови формации под липите

 Фестивалът „В сърцето на Тракия", посветен на Празника на Стара Загора – 5 октомври,ще се проведе за пети път под липите. Тази година, в двата фестивални дни – 24 и 25 септември, на сцената в парк „Артилерийски" ще си дадат среща 20любителски танцови..

публикувано на 20.09.22 в 17:03

Откриха изложба посветена на Митрополит Методи Кусев в Стара Загора

Фотодокументална изложба „Старозагорският митрополит Методий“ бе открита в парк „Пети октомври% в Стара Загора. „Изложбата включва 30 табла с факсимилета на фотографии, документи, брошури и статии свързани с дейността на първия старозагорски митрополит..

публикувано на 20.09.22 в 15:43

До дни разкопават и "Гурко" заради водния проект в Стара Загора

След 25 септември ще започне поетапното разкопаване на бул. „Гурко“ в Стара Загора във връзка с изпълнението на ВиК-проекта. Ще бъде подменена канализацията и водопровода, което ще създаде още повече неудобства за старозагорци, както и промяна в..

публикувано на 20.09.22 в 13:43

Фигурите на пресичащи деца ще бъдат върнати на местата си

Преди дни в Стара Загора бяха поставени фигури на момче с топка и момиче с домашен любимец, с размер колкото второкласник,  до пешеходни пътеки при две от големите основни училища в Стара Загора – Второ ОУ „П. Р. Славейков“ и Пето ОУ „Митьо Станев“...

публикувано на 20.09.22 в 14:05
Снимки Стоян Радев

Четирима са задържани при спецакция на полицията в Нова Загора

Четирима души са задържани при специализирана полицейска акция в Нова Загора. Трима от тях са задържани за притежание на наркотици, четвъртият е за шофиране с номера на друг автомобил. Акцията е насочена срещу купуването на гласове.  От 6.00..

публикувано на 20.09.22 в 12:22

Концертът „Да послушаме кино“ събира благотворително средства за пострадалите в Карловско

Популярната изпълнителка Хилда Казасян и Плевенската филхармония ще изнесат концерт в Карлово в помощ на пострадалите от наводненията в общината. Началото на събитието е днес в 19ч. в НЧ „Васил Левски 1861“. Концертът е под надслов „Да послушаме..

публикувано на 20.09.22 в 10:22

Преброяване на безстопанствените кучета организират в Сливен

Община Сливен организира кампания по преброяване на безстопанствените кучета в града и селата. Преброяването ще се извърши през месеците октомври и ноември.  Преброителите ще отчитат всяко куче, намиращо се на обществено място без видимото..

публикувано на 20.09.22 в 10:03
Община Свиленград

В Свиленград откриват пешеходна алея край Марица

Нова пешеходна алея, водещата до туристическия обект „Старият мост“, беше открита в Свиленград. Тя е изградена по проект „Пътеки за култура и история без граници“ на Сдружение „Заедно за Свиленград“, финансират с европейски средства по линия на..

публикувано на 20.09.22 в 08:36