Каква е връзката на Фердинанд с "Лъвовата чешма" в Казанлък?

Ако отидете в Казанлък и се разходите по центъра, няма начин да не забележите една уникална чешма, с три лъва. Отбийте се, опитайте водата й. Вкусна е. А заслугата да има толкова пивка вода в Града на розите се дължи на един даскал и на цар Фердинанд...

публикувано на 22.09.22 в 09:25
Иванка Сотирова

Осигурено е отоплението на градини и училища в Стара Загора до края на годината

Средства за отопление на училища и детски градини в Община Стара Загора са осигурени до края на календарната година, увери зам.-кметът Иванка Сотирова. Тя обаче предупреди, че при форсмажорни обстоятелства, средствата трябва да се осигурят от..

публикувано на 21.09.22 в 18:04

Стара Загора ще избере петата си Царица на Августиада

Традиционният за Стара Загора  Фестивал на виното и културното наследство „Августиада“  ще проведе  десетото си юбилейно издание от 23 до 25 септември . Фестивалът ще бъде съпроводен с разнообразна културна програма с участието на Държавна опера Стара..

публикувано на 21.09.22 в 17:50

Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод Деня на независимостта на България

Кметът Живко Тодоров отправи поздрав към старозагорци по повод Деня на независимостта на България. „Уважаеми старозагорци, в навечерието на една от знаковите в българския календар дати – 22 септември, Ви поздравявам сърдечно. Богатата на събития и..

публикувано на 21.09.22 в 17:35

Безплатно ще се паркира в „Зелена зона" на 22 септември

На празничния 22 септември – Ден на независимостта на България, старозагорците и гостите на града ще паркират в „Зелена зона" без заплащане. На 23 септември (петък) работното време на зоната ще бъде обичайното – от 8:00 до 18:00 часа.

публикувано на 21.09.22 в 17:31

Инвеститор иска да строи здравен център за над 100 млн. лв. в Индустриална зона "Загоре"

Компания проявява интерес да инвестира над 100 млн. лв. в Индустриална зона „Загоре“, съобщи за Радио Стара Загора изпълнителен директор на зоната Радослав Танев.  Ако инвеститорът получи одобрение на предстоящата сесия на Общинския съвет той..

публикувано на 21.09.22 в 16:47

Боян Рашев: Проблемът с енергийната криза е, че ЕС се стреми без да промени политиката, да реши проблема

Боян Рашев - експерт по управление на околната среда и ресурсите, определи мерките, които ЕК предприе за преодоляване на високите цени на тока и газа , като неразумни и популистки. В коментар за Радио Стара Загора той подчерта, че предложеният таван..

публикувано на 21.09.22 в 16:45

7 години затвор за британския гражданин, причинил тежката катастрофа през октомври м.г. в Стара Загора

Окръжният съд съд – Стара Загора постанови присъда, с която наложи на 29-годишния Ариф Ахмед, поданик на Кралство Великобритания,  пребиваващ в България, наказание лишаване от свобода в размер на седем години, което да бъде изтърпяно при първоначален..

публикувано на 21.09.22 в 16:17

Ямбол събира над 300 двойки по спортни танци за надпревара в два престижни турнира

На 24 и 25 септември в Спортна зала „Диана“, Ямбол, ще се проведе международния турнир по спортни танци Diana cup 2022, който се организира от Клуб по спортни танци Тандем, Българската федерация на клубовете по спортни танци (БКФСТ) и Община Ямбол...

публикувано на 21.09.22 в 15:56

Петър Бояджиев е новият заместник областен управител на Стара Загора

Петър Николаев Бояджиев е новият зам. областен управител на Стара Загора. Той е роден на 5 юни 1980 г. в с. Скобелево, община Павел баня. Завършил е университет "Ангел Кънчев" в Русе. Магистър е по две специалности – „Хидравлична и..

публикувано на 21.09.22 в 15:49