централна улица, Ямбол

До месец ще са ясни резултатите за наличието на радон в жилищните сгради в Ямбол

В Ямболска област приключи изследването за наличието на радон в жилищните сгради. В момента се събират устройствата, а до месец се очаква да бъдат обявени и резултатите от проучването. Изследването се прави, тъй като преди няколко години, в региона е..

публикувано на 27.01.23 в 14:15

Колко трябват на месец на четиричленно семейство за да живее добре, според хората

В рамките на няколко месеца минималната работна заплата насмалко да бъде увеличена два пъти. Вторият опит възнаграждението да се повиши от 780 на 850 лева се оказа неуспешен заради процедурни хватки с кворума в Народното събрание.  Отложиха..

публикувано на 27.01.23 в 13:51

Награждават най-добрите спортисти на Стара Загора за 2022 година

Тази вечер от 18.00 часа ще се проведе традиционната церемония „Спортист на годината“ за 2022г. в Културен център "Стара Загора". Общо девет са категориите, в които ще бъдат отличени най-добрите състезатели, отбори и треньори за изминалата година...

публикувано на 27.01.23 в 13:09
Снимка: Стоян Радев

Петима са задържани при полицейска акция в Градец

Петима души са задържани тази сутрин при специализирана полицейска акция срещу битовата престъпност в село Градец, община Котел. Тя започна тази сутрин в 6.00 часа и обхвана няколко селища в общината. Акцията е съвместна с Регионалната дирекция по горите...

публикувано на 27.01.23 в 12:32

Петата детска линейка от "Капачки за бъдеще" ще е в Стара Загора

Петата детска линейка от кампанията Капачки за бъдеще ще е за Стара Загора, Сливен, Ямбол и част от Област Бургас. Първата вноска от 80 000лв. за нея вече е направена, общата стойност е 220 000лв., а се очаква да бъде в Стара Загора през април,..

публикувано на 27.01.23 в 12:27
Йовчо Милев

С благотворителен концерт събират средства за лечението на Йовчо Милев

Благотворителен концерт в подкрепа на Йовчо Милев ще се състои на 5 февруари (неделя), от 18.30 часа, в залата на Културен център „Стара Загора", съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. Инициативата цели подпомагане на семейството при събирането..

публикувано на 27.01.23 в 10:34

Мариана Кукушева: Българският хляб се произвежда изцяло от наша пшеница

Българският хляб се произвежда изцяло от наша пшеница, заяви категорично Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Тя добави, че зърнопроизводителите си позволяват да говорят абсолютни неистини, че..

публикувано на 27.01.23 в 10:02

Акция на МВР в община Котел

Полицейска акция срещу битовата престъпност стартира тази сутрин в община Котел. До момента има един задържан. Правят се обиски на адреси в някои населени места. В акцията участват Регионалната дирекция по горите, които следят за добив и превоз на незаконна..

публикувано на 27.01.23 в 07:43

Сливен, Ямбол и още 9 области в страната с жълт код за обилни дъждове

Жълт код за значителни дъждове е в сила за 11 области на страната. Това показва справка на сайта на НИМХ. Предупреждението е за цяла Източна България и областите: Сливен, Ямбол. Бургас. Варна, Русе, Раград, Силистра, Добрич, Търговище, Велико Търново и..

публикувано на 27.01.23 в 07:34

Снеговалеж в старопланинските проходи на Старозагорска област

Сняг вали на прохода Шипка, в участъка от Старозагорска област. За това информираха от ОПУ-Стара Загора. Температурата е 4 градуса под нулата. Пътните настилки в старопланинския проход са заснежени и обработени. Видимостта е добра, няма въведени..

публикувано на 27.01.23 в 06:26