Снегопочистващата техника в Ямболска област е в готовност

Снегопочистващата техника на територията на Ямболска област е в готовност за разчистване на републиканската пътна мрежа, осигурени са и достатъчно количества инертни материали . В момента в региона вали дъжд ,  а температурите са положителни...

публикувано на 27.01.23 в 05:46
Ямбол - Безистен

4 млн. лв. ще изтегли община Ямбол, за да довърши европейски проекти

4 млн. лева нисколихвен заем да изтегли Община Ямбол, гласува на заседанието си местният общински съвет. Средствата ще бъдат използвани за дофинансирането на ремонтни дейности на обекти по стартирали вече европейски проекти. Заемът ще бъде теглен..

публикувано на 26.01.23 в 18:46

Задържаният полицай шофирал с близо 1.6 промила алкохол

От 1 до 3 години лишаване от свобода грози полицай от Казанлък, който е шофирал служебен автомобил след употреба на алкохол.  Задържаният е старши полицай, с 32-годишен стаж.  В късния следобед в сряда той застъпил наряд в Павел баня.  След като..

обновено на 26.01.23 в 18:38

Старозагорската екоинспекция одобри производството на формалин и смоли край павелбанското село Горно Сахране

Екоинспекцията в Стара Загора публикува решението си, с което одобрява Доклада по оценката за въздействие върху околната среда относно инвестиционното предложение на "Кастамону България" за разширяване на производството край павелбанското с. Горно..

публикувано на 26.01.23 в 17:21
Община Стара Загора

Парите за спортната зала ще бъдат ползвани от Община Стара Загора и през 2023г.

Министерски съвет е прехвърлил на Община Стара Загора остатъка от 14-те милиона лева, който местната власт получи преди две години за изграждане на многофункционална спортна зала . Средствата вече веднъж бяха дадени на местната власт през..

публикувано на 26.01.23 в 17:04

Дневният център за хора с умствени затруднения отбеляза 16 години

Дневният център за пълнолетни лица с умствени и ментали затруднения в Стара Загора отбеляза 16 години от своята дейност с водосвет, отслужен от отец Йордан Карагеоргиев и музикални изпълнения на младия певец  Мартин Акин Реми. “В  момента капацитетът..

публикувано на 26.01.23 в 17:00

Природозащитници: Опитите за прекрояване на закони почти на тъмно, не са добра практика

„Не е добра практика почти на тъмно и в края на това Народно събрание да се прокарват предложения за промени в закони, които са от ключово значение за екологичното равновесие и запазването на природата в България“. Това коментира за радио Стара Загора..

публикувано на 26.01.23 в 15:54

Няма да се учи на 30 и 31 януари в Хасково

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев обяви 30 и 31 януари, понеделник и вторник, за неучебни дни на територията на Община Хасково, съобщиха от пресцентъра на общината. В заповедта на градоначалника се казва, че поради наличието на висока..

публикувано на 26.01.23 в 15:39

Учениците в Димитровград излизат в грипна ваканция в понеделник и вторник, обяви кметът

Учениците в Димитровград ще бъдат в грипна ваканция в понеделник и вторник. Това стана със заповед на кмета Иво Димов, съобщи самият той пред сътрудника ни Христо Христов.  Градоначалникът заяви, че учениците вече са оформени и това няма да..

публикувано на 26.01.23 в 15:13
Общински съвет Стара Загора - сесия

Съветниците дадоха зелена светлина и избраха изпълнители на още две инвестиции във ФЕЦ

Общинския съвет в Стара Загора подкрепи даването на предварително съгласие за учредяване на възмездно право на строеж на две инвестиционни намерения, свързани с изграждането на фотоволтаични централи върху общинска земя. На проведената редовна..

публикувано на 26.01.23 в 15:12