Проход на републиката

Мъгла затруднява движението на проходите "Шипка" и "Република"

Облачно е времето тази сутрин на територията на Старозагорска област. На прохода Шипка има слаб снеговалеж, пътните настилки са заснежени и обработени, видимостта е намалена до 50 метра поради мъгла. На прохода Република пътната настилка е частично..

публикувано на 26.01.23 в 07:06

Вандали увредиха дърво на 60 години на ул. „Оборище“ в Сливен

Здраво дърво от вида „полски ясен“ на възраст над 60 години е било умишлено увредено, за да бъде унищожено, информираха от общинската администрация. Сигналът е подаден от граждани. Дървото расте на тротоара пред нова частна къща на ул. „Оборище“ в града...

публикувано на 25.01.23 в 16:00

За увеличение на потребителската такса настояват общопрактикуващите лекари

От началото на седмицата все по–усилено се коментира темата за потребителската такса, която заплащат пациентите при посещение на личния си лекар и трябва ли тя да бъде увеличена.  През вчерашния ден личните лекари в Бургас излязоха с официална..

публикувано на 25.01.23 в 15:06

Приключи ремонтът на района край монумента "Света Богородица" в Хасково

След близо две години ремонт на подхода на монумента "Света Богородица“ в Хасково днес бе официално прерязана лентата. Напълно ремонтиран и обновени са близо 23 000 кв. метра от парка, където е монументът, записан в Рекордите на Гинес...

публикувано на 25.01.23 в 14:24

БНР на 88 години

Днес Българското национално радио (БНР) отбелязва 88 години от създаването си.  На 25 януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредба-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия..

публикувано на 25.01.23 в 14:13

Затворени участъци по ул. "Мазалат" и ул. Сан Стефано" в Казанлък от утре

От утре, 26.01.2023 г., четвъртък, се въвежда временна организация и безопасност на движението със затваряне на пътните платна в двете посоки за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства по ул.„Мазалат" в град Казанлък, както следва: - в..

публикувано на 25.01.23 в 14:12

Екипажът на старозагорски тролейбус бе поздравен за достойна постъпка по време на смяна

Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Радостин Танев поздрави екипажа на тролейбус, обезпечаващ линия №36 в събота - Румяна Костова и Минчо Тенев. Двамата достойни старозагорци намират мобилен телефон, случайно изпаднал от пътник. Малко по-късно получават..

публикувано на 25.01.23 в 14:03
Община Сливен

Един милион лева за обследване на сгради ще гласува Общинският съвет в Сливен

Предстои Общинският съвет в Сливен да гласува един милион лева за подпомагане на Сдруженията на етажната собственост за съфинансиране на енергийното и техническо обследване на многоетажните жилищни сгради. Това обяви председателя на местния..

публикувано на 25.01.23 в 12:53

Заместник-кметове на Стара Загора с участие в срещата на върха на Мрежата на балканските градове В40 в Атина

Заместник-кметовете на община Стара Загора Милена Желева и Надежда Чакърова бяха част от първата работна среща на кметовете от Мрежата на балканските градове В40. По покана на кмета на Атина - Костас Бакоянис, тя се проведе в гръцката столица.  В..

публикувано на 25.01.23 в 12:33

Политическата криза продължава

Умори ли ви задълбочаващата се политическа криза? Следите ли с интерес предизборната интрига? Ще гласувате ли или не виждате смисъл, когато в парламента стоят все едни и същи депутати? Според старозагорци възможности за коалиция имаше, но..

публикувано на 25.01.23 в 12:17