ВАС препотвърди решение на Административен съд - Стара Загора за конфликт на интереси

Със свое решение ВАС е препотвърдил решението на Административен съд – Стара Загора и решението на КПКОНПИ за установен конфликт на интереси на В. Грозева като главен архитект на община Стара Загора за това, че в рамките на своите правомощия, на..

публикувано на 02.06.23 в 12:17

Илияна Йотова: Очаквам с нетърпение да има правителство

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви в Казанлък, че с голямо нетърпение чака сформиране на кабинет, но и че е разтревожена от недоверието между партньорите в бъдещото правителство. „Очаквам да има правителство, с голямо нетърпение чакам Народното..

публикувано на 02.06.23 в 12:10
Моника Маринова

Организират кръгла маса в Парламента посветена на проблемите на хората с редки заболявания

Хората с увреждания и пациентите с редки заболявания са инициирали кръгла маса в Народното събрание, където ще поставят за пореден път проблемите, пред които са изправени.  Най-важният сред тях отново е работата и решенията на експертните лекарски..

публикувано на 02.06.23 в 09:57

В Казанлък се провежда 18-ата Световна среща на българските медии

Журналисти от 33 държави дискутират по темата “Медии и свобода” в рамките на 18-ата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция (БТА). Събитието съвпада с кулминацията на тържествата, посветени на 120-ата годишнина..

публикувано на 02.06.23 в 06:15

Градът на розите празнува днес

Казанлък отбелязва своя празник днес. За да се включат децата в тържествата, кметът на общината Галина Стоянова обяви петъка за неучебен ден. Днес ще бъде коронована официално и 55-тата Царица роза, с което започват и кулминационните дни на 120-те..

публикувано на 02.06.23 в 06:05

Общоградски ритуал за поклонение пред подвига на Христо Ботев и загиналите за национално освобождение

На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за национално освобождение на България. По този повод Община Стара Загора и Втора Тунджанска механизирана бригада организират  общоградски ритуал за преклонение пред подвига и почитане на паметта на..

обновено на 02.06.23 в 05:43

Връчиха наградите в Националния куклено -театрален фестивал „Михаил Лъкатник“

Наградите на отличените в различните категории в конкурсната програма на Националния куклено -театрален фестивал „Михаил Лъкатник" бяха връчени в Ямбол. Фестивалът се провежда за 23-и път, като в конкурсната програма участваха 9 постановки...

публикувано на 01.06.23 в 19:26

Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци

Учениците, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигурителни вноски. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно..

публикувано на 01.06.23 в 16:17
Бюро по труда и СП, Стара Загора

Информация за пазара на труда в област Стара Загора

През месец април 2023 година в област Стара Загора на работа са постъпили 523 безработни лица. От тях на първичен пазар на труда са устроени общо 499 лица, по мерки на заетост – 1 лице и по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешки ресурси“..

публикувано на 01.06.23 в 16:14

Край хасковското село Корен се проведе учение с военни от България, Гърция и Италия

На полигона край хасковското село Корен приключи военното учение „Пирински страж 23“, в което взеха участие войскови части на България, Гърция и Италия. Съюзните войски разиграха в продължение на една седмица контранастъпление. В учението..

публикувано на 01.06.23 в 15:35