Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ е домакин на открит урок и кръгла маса

Природоматематическа гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора е домакин на партньорска среща по Национална програма "Иновации в действие". Темата е: "Експериментът- съвременен метод за качествено образование по химия и опазване на околната среда"...

публикувано на 28.03.23 в 11:36

Ще можем ли след 1 април да взимаме лекарства по НЗОК от аптеките ?

От Българския фармацевтичен съюз предупреждават, че няма да има подписани и влезли в сила Условия и ред за дейностите на аптеките и те няма да могат да отпускат лекарствени продукти , заплащани напълно или частично от НЗОК. Преговорите по темата са..

обновено на 28.03.23 в 11:14
22-ро средно училище

Нови сигнали за взривни устройства в училища в София и Сливен

Екипи на ОДМВР-Сливен са реагирали на сигнали за злоумишлени съобщения, получени днес на служебните електронни пощи на училища в град Сливен. Извършват се действия по процедура. Учебните заведения ще бъдат затворени до приключване на проверките...

публикувано на 28.03.23 в 10:40

НОИ: От днес започва да се изпълнява програмата за профилактика и рехабилитация за тази година

Програмата за профилактика и рехабилитация през тази година започва да се изпълнява от днес, съобщава Националният осигурителен институт. Покриват се разходи за нощувки, частична помощ от 8 лева за храноден и до 4 терапевтични процедури дневно в рамките..

публикувано на 28.03.23 в 10:09

Специализирана полицейска операция в Стара Загора

Мащабна полицейска акция по линия на битовата престъпност се провежда в старозагорския квартал "Лозенец". Проверяват се игрални зали, казина и магазини, както и всички автомобили, които влизат в квартала.  В рамките на няколко дни това е втората..

публикувано на 28.03.23 в 09:08

Представят резултатите от проект „Уча, играя, творя в Старозагорския музей"

Представят резултатите от проект „Уча, играя, творя в Старозагорския музей", съобщи  Ирина Атанасова от отдел „Работа с публики“ в Регионалния исторически музей. Проектът е финансиран от Министерство на културата и основната му цел е популяризирането..

публикувано на 28.03.23 в 08:57

НСИ проучва доходите и условията на живот в област Ямбол

Националният статистически институт (НСИ) започва проучване на доходите и условията на живот в домакинствата.  В област Ямбол изследването ще се проведе в градовете Елхово, Стралджа и Ямбол, както и в 16 села от региона. До месец юни близо 180..

публикувано на 28.03.23 в 08:39

Илия Левков: Електрическата мобилност расте и без мерки от държавата

"Не виждаме стратегическа визия за развитието на електрическата мобилност в България". Това заяви пред Радио Стара Загора Илия Левков, председател на Индустриален клъстер „Електромобили“ (ИКЕМ). В Плана за възстановяване и устойчивост има раздел,..

публикувано на 28.03.23 в 08:10

Ще отнемат повече контролни точки за нарушения на пътя

От днес (28 март) влиза в сила нова наредба, според която от КАТ ще отнемат повече контролни точки за определени нарушения на пътя. За превишаване на разрешената скорост с над 50 км/час ще се вземат 18 точки (в момента 12 т.), но за първи път се..

обновено на 28.03.23 в 07:08

Откриха голяма наркооранжерия в новозагорското село Баня

Една от най-големите наркооранжерии, откривани в страната, бе неутрализирана при съвместна операция на Прокуратура, Полиция и Агенция Митници. Тя се намира в землището на село Баня, община Нова Загора, информират от прокуратурата. Помещенията, в които са..

публикувано на 27.03.23 в 16:56