Алек Кирев

Алек Кирев казва "НЕ" на насилието с песен

“Тъмни лица” е песен от новия албум на Алек Кирев, в подкрепа на усилията за превенция на домашното насилие. Песента е припозната от хора, засегнати от домашното насилие, които от близо са видяли онази тъмна страна на лицата, на тези, които го причиняват...

публикувано на 24.11.22 в 10:19

Специалните деца

Приобщаването на децата със специални образователни потребности в училище е приоритет в работата на фондацията „За утре“, която е със седалище в Благоевград. Целта, която са си поставили, е да организират групови занимания, като наред с..

публикувано на 23.11.22 в 14:46

Теодор Стойчев: Местните медии са основата при формиране на общественото мнение

Достоверната информация за работата както на Европейския парламент, така и на останалите управляващи органи на Европейския съюз, е от изключително значение за формирането на обществения мироглед. Това каза за Радио Благоевград , Теодор Стойчев,..

публикувано на 22.11.22 в 14:23

Деца от България и РС Македония редят в Народното събрание изложба

Фондация „Българска памет“ започна работа по проект „От двете страни на границата“, който ще разработва модел на работа в полза а подобряването на отношенията между България и РС Македония. В рамките на кампанията д-р Милен Врабевски финансира..

публикувано на 22.11.22 в 13:57

Младежите на Panda Labs с иновативни идеи за бъдещето на градовете

Десетки ученици и студенти от цялата страна се включиха в хакатона „Бъдещето на градовете“, организиран от младежката иновационна програма на WWF – Panda Labs. „ Хакатонът „Бъдещето на градовете“ е част от по-широкия семестър „Бъдещето на градовете и..

публикувано на 21.11.22 в 11:34

Румяна Джибова: За да пребъдем в миналото, трябва да знаем корените си

„ За да пребъдем в миналото, трябва да знаем нашите корени. Но наследството от нашите предци, ако не го пречупим през призмата на младия човек, на днешния технологичен човек, няма как той да възбуди своето любопитство, да обикне това наследство, да..

публикувано на 21.11.22 в 10:12

Николай Петков: Чрез плана „REPowerEU“ Европа изгражда нова енергийна система и инфраструктура

„В контекста на войната в Украйна, усложнилата се обстановка и енергийната криза, ЕК представи този стратегически и законодателен пакет, който цели да се постигне спестяване на енергия; стимулиране производството на ВЕИ и  диверсификация на..

публикувано на 21.11.22 в 10:04

Към "Нашето тихо местенце" с Елица Георгиева

Елица Георгиева е родена през 1982 г. От 2000 г. живее и работи във Франция. Изучава кино и литература. Посвещава се на широк спектър артистични проекти, съчетаващи кино, литература и мултимедийни пърформанси. През 2017 г. режисира документалния филм „Всяка..

публикувано на 19.11.22 в 19:21

Глад за кадри и в текстилната индустрия

Недостига на кадри в текстилната индустрия обсъждаха на конференция в Благоевград. Тя събра изследователи и учени от български и чуждестранни висши училища, които обмениха опит, идеи и добри практики.Традиции и иновации в текстила и облеклото..

публикувано на 18.11.22 в 11:46

Надя Алуминова: За мен е чест да служа на Родината

От близо година 28-годишната Надя Алуминова е военнослужещ във Военно формирование 26 400 – Благоевград. Какво може да накара една млада жена да избере тази чисто мъжка професия? Споделя, че от малка се занимава със спорт и първоначалните и интереси..

публикувано на 18.11.22 в 10:10