Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наркотици от България са заловени на турските митници

Снимка: БГНЕС

Турските митничари на Капъкуле са разкрили пратка от 2, 875 кг хероин в ТИР с българска регистрация. Тирът пътувал от България за Истанбул. На контролата за МПС на турската митница на Капъкуле уредът показал наличие на нерегистриран товар. Възоснова на това екипи на службата за борба срещу наркотрафика предприели основен обиск на тира. В акцията вкючили и куче-детектор ,което се води на служба към митницата. Наркотикът бил открит в специален тайник в ремаркето на тира.

Задържан е шофьорът на тира, български гражданин, с инициали  Г.И.Х, който е предаден на следствените власти в Одрин, където е започнало следствие по случая.

А на другата турска митница - Дерекьой край Малко Търново турските митничари разкрили 34 кг. наркотик във формата на таблетки. Наркотикът бил укрит в  лек автомобил с българска регистрация. Екипи на службата за борба срещу наркотрафика проследили колата по подаден сигнал. Но пътниците в колата, трима български граждани, А.Е,Е.и Г.А забелязали, че ги следят и преди граничния пункт избягали и изоставили колата на пътя. Започнала е операция за залавяне на заподозрените пътници.

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!