Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руска военна колона е потеглила от Севастопол към столицата на Крим

| обновено на 02.03.14 в 15:54
Автор:

Руска военна колона е потеглила от базата на руския Черноморски флот в Севастопол към столицата на Крим - Симферопол. В състава й са включени 12 военни камиона с войници, един високопроходим автомобил "Тигър" с картечница и две линейки.

Руски военни са иззели оръжията от украински център за военноморска подготовка близо до Севастопол и от радарна база край град Судак, предаде Ройтерс, позовавайки се на украинското министерство на отбраната. Те са призовавали украинските военнослужещи да минат на страната на "легитимните" власти в Крим, отбелязва руската агенция "Интерфакс".

Междувременно стана ясно, че група от около хиляда въоръжени мъже е блокирала входа на поделение на украинската гранична охрана в южната част на Кримския полуостров. Това съобщи министерството на отбраната в Киев. Не се уточнява националността на въоръжените мъже, блокирали граничарите в Перевалное.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Расмусен обвини Русия, че с действията си в Украйна нарушава хартата на ООН и заплашва мира в Европа

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен обвини Русия, че с действията си в Украйна нарушава хартата на ООН и заплашва мира в Европа. Изявлението му беше дадено в Брюксел, където започна извънредно заседание на Северно-атлантическия съвет...

обновено на 02.03.14 в 18:02

Литва отзова за консултации посланикa си в Москва, а Чехия поиска обяснения от руския посланик в Прага

Литва отзова за консултации посланикa си в Москва, а Чехия поиска обяснения от руския посланик в Прага. Реакцията на двете страни идва след решението на Русия от вчера да използва войските си на територията на Украйна. Външното министерство на Литва..

публикувано на 02.03.14 в 16:00

В Москва бяха арестувани десетки хора, протестиращи срещу употребата на военна сила в Украйна

В центъра на Москва бяха арестувани няколко десетки души, които се опитаха да проведат протестна акция срещу решението на руските власти да използват военна сила в Украйна. Полицейските спецчасти ОМОН действаха безкомпромисно и без да обясняват..

обновено на 02.03.14 в 18:05