Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кримски политик обеща 4 пъти по-големи заплати, ако Крим стане част от Русия

Автор:

Лидерът на регионалния парламент на украинската автономна  република Крим Володимир Константинов се зарече районът да стане част от Русия до края на месеца и обеща, че в този случай учителите, лекарите, военните, милиционерите и други правителствени чиновници ще получават четири пъти по-големи заплати. 

Референдумът за статута на Крим е насрочен за следващата неделя - 16 март. Новите украински власти и редица международни организации обявиха насроченото допитване за незаконно.

Руската държавна телевизия съобщи, че за референдума ще бъдат отпечатани един милион и 550 хиляди бюлетини. Вече е започнало сформирането на избирателните комисии, очакват се и международни наблюдатели, заяви ръководителят на местната администрация в Севастопол Дмитрий Белик:

Нямаме какво да крием, известни са ни настроенията на севастополци и кримчани и затова от никого и нищо няма да крием. Ако някой изяви желание да дойде и да наблюдава как върви гласуването, може да го направи. А легитимността на референдума е вън от съмнение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!