Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Духовите оркестри на Перник и Кюстендил посрещат пролетта с общ концерт

Снимка: cbma.projectkn.com
Духовите оркестри на Перник и Кюстендил ще посрещнат пролетта с общ концерт. Музикалният празник ще се състои на 18-и март в Двореца на културата в Перник. На сцената ще излязат 30 музиканти с духови инструменти, ударни и китара. Заедно с тях ще се изявят и вокалистите Митко Гълъбов - музикант в Кюстендилския оркестър, Николета Станойкова, която е добре позната на публиката в цяла България с участието си в "България търси талант", както и младите талантливи певици Петя Даскалова и Кристина Миткова.

Концертът ще започне с гореща фиеста от Лук Жистел, ще успокои емоциите с нежните мелодии на английския композитор Джони Пърсън, ще раздвижи кръвта с една гореща Ча-ча-ча. Ще прозвуци романтичната пиеса "Самотният пастир" от румънския композитор Джордж Замфир, както и популярни мелодии от световната музикална класика, сред които песни от репертоара на Жо Дасен и Луис Армстронг, а за финал публиката ще чуе вечната българска песен "Повей, ветре" от репертоара на Паша Христова.

Двете формации са работили заедно преди 15 години. В сегашните състави все още има хора, които са участвали в съвместните концерти и помнят невероятната емоция за музикантите и публиката.

Преди няколко месеца Пернишкият духов оркестър с диригент Трифон Трифонов гостува на публиката в Кюстендил с Коледен концерт и предизвика истински фурор. Сега пък пернишките музиканти посрещат колегите си от Градския духов оркестър на Кюстендил с ръководител Димитър Манов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!