Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 600 килограма канабис са задържани на ГКПП "Илинден"

Снимка: БГНЕС

602 килограма канабис с изключително високо качество са задържани на граничния пункт "Илинден". Такова голямо количество на българско-гръцката граница досега не е регистрирано - обявиха на съвместен брифинг в Гоце Делчев от МВР и Агенция "Митници". 

В резултат на съвместна успешна акция между Агенция "Митници", Гранична полиция и Районно полицейско управление - Гоце Делчев е предотвратен опит за контрабанда на марихуана, чиято прогнозна стойност е около два и половина милиона лева.

В събота на граничния пункт "Илинден" е спрян за проверка товарен автомобил с румънска регистрация, който по документи е превозвал пластмасови опаковки. Проверката на специализиран екип за противодействие на измамите открива несъответствие между кашоните, каза Радослав Сотиров, ръководител на регионална дирекция "Гранична полиция" в Смолян.

Вследствие на проверката са установени 25 броя кашони, като количеството впоследствие измерено е над половин тон или над 500 килограма марихуана. Стойността на количеството, което е към момента, ще си позволя да го споделя, е около два милиона и 500 хиляди лева. Наркотичното вещество е с изключително високо качество. На КПП "Илинден" такова количество не е задържано до момента, обясни Сотиров.

В процес на установяване е произходът на марихуаната, която е с изключително високо качество, казаха още на брифинга.

С постановление на Окръжна прокуратура-Благоевград на румънския гражданин е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!