Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благоевград посрещна 24 май

С националния химн и издигане на родния трибагреник в двора на Националната хуманитарнна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" в Благоевград стартираха тържествата по повод 24 май - деня на славянската писменост и култура.
В двора на гимназията си дадоха среща хора от различни поколения, възпитаници на учебното заведение, и юбилейния 130-ти випуск. С грамоти баха нагреди ученици-призьори от различни областни и национални конкурси, за принос в утвърждаване авторитета на Ннационалната хуманитарна гимназия. От там тръгна и първият лъч на шествието, в което се включи кметът Костадин Паскалев и неговия екип, граждани, ученици, културни и просветни дейци. То премина по централните улици на Благоевград, за да се слее с останалите два лъча на площад "Георги Измирлиев". Там се проведе и празничния концерт с участието на популярни естрадни изпълнители и фолклорни състави.
Вижте още

Поклон! Напусна ни дългогодишен колега

Нашият приятел, творец и любим дългогодишен колега Людмила Божинова днес пое по светлия път на вечността. Колективът на Радио Благоевград изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Люси! Тя завинаги ще остане част от сърцата ни и от историята на Радио Благоевград. Сбогом, Люси! Поклонението, опелото и погребението ще се..

публикувано на 29.09.23 в 11:10
Даниела Маринова

Награда за музикалния редактор Даниела Маринова

Музикалният редактор Даниела Маринова беше отличена в класацията на  Годишните фолклорни награди – 2023. Отличието и е за журналистически материали и радиопредавания, свързани с фолклора. Наградата е присъдена от Сдружение "Наследници на фолклорния огън" с председател Константин Лазаров. Номинациите обхващат 11 области от фолклорната ни палитра...

публикувано на 03.08.23 в 10:55