Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици излязоха на открито в центъра на Благоевград за футболната среща България- Италия

 

Стотици жители и гости на Благоевград гледаха на открито футболната среща между България и Италия.На голям екран пред зала „22 септември“ в града, благоевградчани проследиха играта на българския национален отбор. Община Благоевград бе подсигурила всичко необходимо, за да могат зрителите да се насладят на футболната среща. Въпреки, че българския тим загуби, той даде всичко от себе си и бе бурно подкрепен от феновете, които гледаха на площадното пространство в областния център на Пиринско. Зрителите на футболната среща бяха категорични, че българския тим се е представил на ниво, въпреки резултата 1:0 за Италия.Днес, жители и гости на Благоевград отново ще бъдат част от магията на футбола. Те ще имат възможност да проследят последните срещи от детския футболен турнир, който се провежда на стадион „Христо Ботев“. След последните финални сблъсъци, които започват от 19:00 часа, организаторите са подготвили грандиозен завършек на първия по рода си детски футболен турнир.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Катастрофа на пътя Симитли-Кресна

Временно движението по път I-1 Симитли - Кресна, при км 393 се осъществява двупосочно в една лента, поради ПТП. Шофирайте внимателно и със съобразена скорост, като следвате указанията на "Пътна полиция".

публикувано на 27.06.24 в 14:56

Дупничанин на съд за измама на гръцки бизнесмен

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд В.П. от гр. Дупница, обвиняем по дело за измама в големи размери.  През м. януари 2019 г. обвиняемият В.П. се запознал с В.Т. от Гърция, управител на фирма, занимаваща се с транспортна дейност. Предложил на бизнесмена да закупи влекач и гондола за превоз на зърно на цена от 60 000 евро, която била..

публикувано на 27.06.24 в 14:32

Режим на водата в Радомир

Режим на водата въвеждат в Радомир. Заповедта ще бъде готова още днес, каза кметът Кирил Стоев. Заради честите аварии по довеждащия водопровод водоподаването в града е нарушено. "12 аварии е имало по водопровода само от петък досега. Половината град е без вода", каза кметът. Съгласно подготвената заповед за въвеждането на режим, временно вода ще се..

публикувано на 27.06.24 в 14:25

Фотоизложбата "Съкровищата на Кюстендил“ беше представена в Дряново

Фотографът Владислав Чанев и художникът Евгени Серафимов представиха в Дряново фотоизложбата "Съкровищата на Кюстендил“. В двора на 200-годишната "Къща без пирони“ бяха подредени 40 фотографии на девойки, вдъхновени и заснети в стила на картините на Владимир Димитров – Майстора. Изложбата обединява два фотографски проекта – "Есенните плодове на..

публикувано на 27.06.24 в 14:22

МОСВ решава колко пари да даде за Зоологическата градина в Благоевград

Около 7 млн. лв. отпуска МОСВ за реновиране на три зоологически градини в страната. Благоевградският зоопарк ще се конкурира за финансиране заедно със зоологическите градини в Кюстендил и София. Днес бе представена финалната проектна разработка, с която Община Благоевград ще кандидатства за средствата пред ресорното министерство. 199..

публикувано на 27.06.24 в 14:15

Обсъждат предложение за прекратяване ликвидацията на „Перник инвест”

Предложение за прекратяване ликвидацията на общинската фирма „Перник инвест” ще обсъждат на сесия в петък съветниците в Перник. През 2016 година с решение на ОбС бяха предприети действия по прекратяване дейността на общинската фирма заради лоши финансови резултати през последните години. Дружеството бе обявено в ликвидация като оттогава досега срокът й..

публикувано на 27.06.24 в 11:29

Борисов: Никой не може да състави кабинет в момента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че липсата на стабилно управление  отдалечава страната от еврозоната: "Ама каква Еврозона бе, господа? Ние бяхме там с ГЕРБ, в чакалнята, в банковия съюз. Ако сега, днеска, имахме стабилно правителство, доминирано от нас, политическо е решението за еврозоната и щяхме да го вземем, но ние в момента не можем да..

публикувано на 27.06.24 в 10:56