Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Международния ден за съпричастност със засегнатите от HIV/СПИН

Регионалната здравна инспекция в Ловеч организира кампания под мотото "Да задържим HIV в светлината на прожекторите!“. Поводът е Международният ден за съпричастност със засегнатите от HIV/СПИН. Кампанията е до 23-ти май включително.

По време на кампанията, която ще продължи до 23-ти май, експерти на дирекция  "Профилактика на болестите и промоция на здравето" ще обучават медицинските специалисти на средните училища в Ловеч по темата за предстоящи обучения на  млади  хора.

На учебните заведения, включени в кампанията, на учениците ще се предоставят информация и данни за заболяването СПИН и за неговия причинител HIV. Лекции и дискусии ще бъдат изнесени и в защитени жилища и социални центрове в града. В рамките на цялата кампания  в училищата ще бъдат разпространени здравнообразователни материали и предпазни средства. 

В  последния ден на инициативата бъдат извършени изследвания чрез експресен тест за HIV и консултации на желаещи граждани.

Международният ден за съпричастност със засегнатите от HIV/СПИН ще бъде почетен и в Силистра с мирно шествие. Пред сградата на общината членове на младежки организации, ученици, доброволци и граждани ще изрисуват на земята панделка от запалени свещи в памет на жертвите на болестта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!