Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благоевград посрещна българските военнослужещи, завърнали се от мисия в Афганистан

С тържествен ритуал Благоевград посрещна българските военнослужещи, завърнали се от шестмесечна успешна мисия в Афганистан. Те бяха част от Международните сили за поддържане на сигурността. 10 от 23-мата български войници са от Благоевград. Те са първият екип благоевградски рейнджъри на мисия извън пределите на страната ни. Командващ на тържествената церемония бе заместник-командирът на военно формирование 26 400 - Благоевград майор Кирил Спаневиков. Специално за церемонията днес в Благоевград пристигна и Неврокопският митрополит Серафим. В ритуала по посрещането се включиха командирът на военно формирование 26 400 – Благоевград подполковник Иван Иванов, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, предсетателят на Общинския съвет Радослав Тасков, областният управител Муса Палев, директорът на ОД на МВР- Благоевград комисар Георги Костов и комисар Георги Пармаков - началник на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград. Със заповед от Министерството на отбраната бяха наградени и отличените военнослужещи в мисията за поддържане на международния мир. От звуковите файлове можете да чуете капитан Димитър Димитров и подполковник Росен Арабаджиев.

Галерия

Вижте още

Фолк фест Банско 2023

На 21 и 22 юли 2023 г., Банско посреща любителите на фолклора от България и чужбина. Организаторите – Община Банско и „Дани лазер шоу”, предлагат интересна и наситена с различни събития фестивална програма.   Посетителите ще имат възможност да се насладят на удивителни изпълнения на автентичен и обработен фолклор. Живата фолклорна музика и..

публикувано на 07.06.23 в 14:05

Започва фестивалът за късометражно кино IN THE PALACE

Юбилейното 20-то издание на Международния фестивал за късометражно кино „IN THE PALACE” /„В Двореца”/ ще се проведе между 10-и и 17-и юни в Перник, София, Варна, Бургас и Пловдив, съобщиха от общинския пресцентър в Перник. Фестивалът се организира от Фондация “Международен фестивал за късометражно кино IN THE PALACE и Фондация “Култура Перник”...

публикувано на 07.06.23 в 13:05

Започва кампанията по изкупуване на череши в Кюстендилско

Започва брането и изкупуването на череши в Кюстендилско - тази година кампанията се забави с около 10 дни заради дъждовната пролет, казаха земеделски производители. Изкупната цена се очаква да е над 1 лев за килограм. Пунктове за изкупуване могат да се откриват само върху имоти общинска собственост, наемът е 15 лв. и 20 стотинки за килограм, каза..

публикувано на 07.06.23 в 11:19

С концерт Биг Бенд - Благоевград отбеляза 30-годишен юбилей

С емоционален и завладяващ концерт Биг Бенд - Благоевград отбеляза своя 30-годишен юбилей пред пълна зала „Пейо Яворов“. „С много хъс и дръзновение, с огромна динамика и безкрайни репетиции през тези 30 години надграждахме репертоар от стилове и част от тях ще представим пред Вас тази вечер“, каза диригентът и основател на Биг Бенд - Благоевград..

публикувано на 07.06.23 в 10:30

Депутатите обсъждат увеличаване на минималната заплата

Народното събрание ще обсъди проект на решение, внесен от ПП-ДБ за възлагане на министъра на икономиката да впише акциите на Община Варна в Пловдивския панаир в полза на държавата. Депутатите решават по казуса с акциите на Община Варна в Пловдивския панаир В седмичната проектопрограма на парламента е първо четене промените в Кодекса на труда,..

публикувано на 07.06.23 в 09:04

Започва изплащането на пенсиите

От днес до 20 юни ще се извърши изплащането на пенсиите през юни. Преводите на сумите за настоящия месец по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес, съобщиха от Националния осигурителен институт. На интернет страницата на ведомството вече има нова електронна услуга, свързана с правото на лицата да бъде..

публикувано на 07.06.23 в 08:20

В детските градини в Благоевград ще бъдат сформирани сборни групи през летния сезон

Децата в детските градини на територията на община Благоевград ще могат да посещават дежурни сборни групи през лятото. Целта е родителите да бъдат улеснени въпреки сезона на отпуските, когато посещаемостта на малчуганите в детските заведения традиционно намалява. През м. юни детската градина в с. Покровник ще остане отворена, за да бъде спестено..

публикувано на 06.06.23 в 17:20