Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пълна забрана на ползването на питейна вода за други нужди, настояват от ВиК Перник

За пълна забрана на ползването на питейна вода за поливане на градини, миене на коли, тераси и улици, настояват от ВиК Перник. От горещините, местните водоизточниците попресъхнаха, тръбопроводите са стари, често аварират и има течове. Всичко това, съчетано с бехаберното харчене рикошира в нормалното водоснабдяване, обясняват от ВиК. Ще настоявам пред кмета Росица Янакиева да издаде заповед за забрана за ползването на питейната вода за други нужди на територията на цялата община, заяви управителят на ВиК Камен Каменов. През последните дни консумацията е скочила драстично, особено в съботните и неделни дни. Това е довело до проблеми във водоснабдяването в отделни селища, където се обсъждат варианти за въвеждането на режим. В момента се прави справка за целия регион. Много е вероятно, освен в някои от пернишките села, режим да бъде въведен и в община Ковачевци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Петрич празнува свободата си

Петрич празнува днес свободата си. Цветя и венци бяха положени на паметника на освободителя на Петрич - кап. Никола Парапанов. Вълнуваща музикално-поетична композиция „Свободата – мечтание, отдаденост, жертва“, подготвена и представена от ученици на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, засили чувството родова принадлежност и гордост. Поздравителни..

публикувано на 28.10.24 в 15:10

С научен форум ще бъде отбелязан Световният ден на философията в ЮЗУ

По повод Световния ден на философията Философският факултет на Югозападния университет и Регионалното управление на образованието в Благоевград организират научен форум. Той ще се проведе на 21 ноември 2024 година от 10 часа в зала 1207, Учебен корпус № 1 на Югозападния университет. С доклади и изследователски резултати ще участват преподаватели и..

публикувано на 28.10.24 в 12:34

Кандидат от ГЕРБ-СДС е рекордьор по преференции в област Перник

Христина Георгиева от ГЕРБ - СДС отново е рекордьор по преференции в област Перник, а опитът на местните структури на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да пренаредят листата и така да отнемат шанса на Бойко Рашков за парламента за малко не се увенча с успех. С 2452 преференции Христина Георгиева от ГЕРБ- СДС е сигурен депутат, заедно с..

публикувано на 28.10.24 в 10:46

ГЕРБ-СДС с убедителна победа на изборите в Перник

ГЕРБ-СДС е с нова убедителна победа в Перник на проведените предсрочни парламентарни избори. Второто място, както и на предходните избори е за „Възраждане”, а „ПП- ДБ” остават трети. Това сочат окончателните данни от гласуването вчера. 39.26 % е резултатът на победителите от ГЕРБ- СДС на проведените вчера предсрочни парламентарни избори в Перник. За..

публикувано на 28.10.24 в 10:39
Делян Пеевски

Партията на Делян Пеевски втора политическа сила в област Благоевград

По-висока избирателна активност от предишните предсрочни парламентарни избори отбеляза област Благоевград. До урните вчера са отишли малко над 40 на сто от имащите право на глас.  Най-много от тях са подкрепили ГЕРБ - СДС -  30%.   Второто място е за ДПС - Ново начало с около 21 на сто. Трети, с голяма разлика от първия и втория в областта са..

публикувано на 28.10.24 в 10:18

Ансамбъл „Пирин“ отбеляза 70 години от основаването си

С впечатляващ концерт-спектакъл световноизвестният Ансамбъл „Пирин“ отбеляза 70 години от основаването си. В препълнена зала 1 на НДК творците от емблемата на Пирински край за пореден път разкриха красотата на българския фолклор с умело съчетание на музика и танц. Над 3000 души успяха да се докоснат до българските традиции, родна идентичност и..

публикувано на 28.10.24 в 10:13

В Благоевград: Всеки втори протокол - с грешка

Над 50% са сгрешените протоколи в област Благоевград. На финалната права е предаването на изборните книжа в Благоевградска област. Последни в зала „22 септември“ предават материалите общините Симитли и Гърмен. Председателят на РИК Мартин Бусаров  обобщи предаването на протоколите като спокойно, без напрежение и при много добра..

публикувано на 28.10.24 в 09:11