Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да има проблеми за въвеждането на задължителното обучение на деца, навършили 5 години, в Разлог

Снимка: БГНЕС

Близо 90% от децата в предучилищна възраст са обхванати в детските градини и затова въвеждането на задължителното обучение на тези, които са навършили 5 години няма да бъде проблем в община Разлог. Осигурени и подготвени са бази и в училищата в града и съставните села, за да може по желание на родителите, деца на 5 години да посещават предучилищни занимания извън детско заведение. До средата на следващата седмица се очаква становището на директорите на детските градини, като в момента се проверява къде и какви свободни места има и колко е общият брой на децата, които ще бъдат записани в предучилищни групи. Осигурени са средства за закупуване на консумативи за обучение и работа с малките ученици, информираха още от Общинска администрация Разлог.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Театърът в Благоевград стартира кампанията "Един билет за двама"

В началото на лятото Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград стартира кампанията "Един билет за двама". Театралният афиш на културния институт за последния месец преди сезона на отпуските предлага най-добрите постановки, играни през творческата година. "Сега е времето да благодарим на нашите верни почитатели и да им подарим един билет за..

публикувано на 12.06.24 в 10:13

Конкурс за управител на Общинската болница в Дупница

Конкурс за управител на Общинската болница се провежда днес в Дупница. Кандидати за поста са временно изпълняващият длъжността д-р Стефан Николов и стоматологът д-р Бойка Боянова. Двамата участваха и в предишния конкурс през април, който се провали. Те не бяха допуснати до събеседване, след като конкурсната комисия не одобри управленските им стратегии...

публикувано на 12.06.24 в 09:20

ТЕЛК бави преосвидетелствания: Хора с увреждания остават без лични асистенти

Заради забавено преосвидетелстване от ТЕЛК – хора с увреждания остават без лични асистенти за месец или по-дълго. Затова сигнализират от сдружение "Общност Мостове" в писмо до министрите на здравеопазването и на социалната политика. Те настояват за конкретни указания как да действат лекарските комисии и социалните служби, за да не се нарушават правата..

публикувано на 12.06.24 в 09:16

ЦИК обявява окончателните резултати от евроизборите

Централната избирателна комисия трябва да обяви окончателните резултати от гласуването в евроизборите и разпределението на мандатите.  Комисията даде срок до 14 ч. кандидатите за членове на Европейския парламент, които са и кандидати за народни представители, да заявят, ако не желаят да бъдат обявени за избрани за евродепутати Обобщена активност от..

публикувано на 12.06.24 в 09:12

Жълт код за бури, градушки и високи температури

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Има условия за локални интензивни валежи и градушки. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще е до умерен. Ще се задържи горещо с максимални..

публикувано на 12.06.24 в 05:30

Лятна детска академия за спорт и превенция в Перник

Лятна детска академия за спорт и превенция организира в Перник ОД на МВР. Инициативата беше представена днес пред директори на училища, кметове на населени места и представители на различни институции През лятната ваканция ще се организират безплатни, системни дейности с деца, насочени към повишаване на знанията и възможностите по отношение на..

публикувано на 11.06.24 в 18:52

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите в ЮЗУ

На 17 юни 2024 г. започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2024/2025 г. в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Документите ще се приемат от 17 юни до 5 юли 2024 г. в зала 1102 А, етаж І на Учебен корпус № 1.  Онлайн документи се подават чрез  https://ksk.swu.bg/WebClient/  в срок от 17 юни до 03 юли 2024..

публикувано на 11.06.24 в 18:39