Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: ПП ГЕРБ може и иска да носи отговорност

Снимка: БГНЕС

С пълна листа от 22-ма кандидати за народни представители ще участва в парламентарните избори ПП ГЕРБ в 1-ви МИР Благоевград. Имената на кандидатите за депутати в 43-то Народно събрание представи областният координатор на партията Даниела Савеклиева, която се нарежда на второ място веднага след водача Цветан Цветанов, зам.-председател на ПП ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията, следват бизнесменът Димитър Танев, бившите депутати Георги Андонов и Йордан Андонов, Асим Адемов - бивш директор на училището в село Долно Дряново, община Гърмен, д-р Мария Копанарова, която в последните три години е председател на общински съвет - Разлог е седма. Останалите кандидати са: Пламен Поюков, Кирил Котев, Венцислав Хросинков, Кирил Укев, Кирил Пасков, Надя Изгоренкова, Велко Велев, Венцислав Гърменов, Иван Стойчев, Ваня Гатерова, Лиляна Айкова, Красимир Чакъров, Костадинка Богданова, Стоян Петров. На последното 22-ро място е Ваня Пецанова - дългогодишен секретар на общинска администрация Струмяни. 

Цветен Цветанов уточни, че независимо от това, че е водач на предизборната листа в Благоевград, дори да бъде избран за депутат ще влезе в Народното събрание, от района на Велико Търново. Цветанов благодари за работата на бившите депутати от Благоевградски район Митко Захов и Любен Татарски, които не фигурират в  настоящата листа и уточни, че те биха намерили място в бъдещия правителствен екип
Успех на предизборната кампания на ГЕРБ пожела и кметът на Благоевград Атанас Камбитов.На представянето на листата на ГЕРБ в 1-ви МИР Благоевград днес присъства и евродепутатът Мария Габриел.


Вижте още

Обществена дискусия в Перник

Община Перник в качеството си на бенефициент по проект „Интегрирани мерки за подобрено включване на хората, живеещи в маргинализирани общности“ проведе обществена дискусия на тема „Добри практики в предоставянето на интегрирани социално-здравни услуги“. В рамките на проекта в различни зони на град Перник, населявани от целевата общност, се реализират..

публикувано на 30.05.23 в 19:15

Областният управител отвърна на "удара" на Илко Стоянов

Областна администрация не е обявявала война на община Благоевград. Липсва комуникация с кмета на общината, заяви малко по-рано днес за Радио Благоевград областният управител Стоян Христов. След изказването на градоначалника Илко Стоянов относно върнатото решение на общинския съвет, касаещо обособяването на индустриална зона в село Зелен дол,..

публикувано на 30.05.23 в 17:12

Стартира строителния сезон в Белица

Кметът на Белица Радослав Ревански, заедно с неговия екип, представители на ВИК-Благоевград и фирмата изпълнител дадоха началото на ремонта Семково - Белица.  Предстои изграждането на нов довеждащ водопровод, след което ще започне вторият етап от ремонта на пътя на Семково - Белица. Доволен Ревански сподели: "Радвам се, че успяваме в..

публикувано на 30.05.23 в 16:14

Първо по рода си: Изложение на животни край село Зелен дол

Фермери от община Благоевград и областта ще представят селекция от животни по време на първото по рода си изложение, което ще се проведе при мотопистата край с. Зелен дол. В рамките на инициативата ще бъдат показани расови коне, овце, кози, крави, бикове, кучета и т.н. „Целта ни е да покажем, че този отрасъл е жив и има своето бъдеще. Благодарим за..

публикувано на 30.05.23 в 14:45

Показаха предпремиерно младежки сериал в Кюстендил

Три епизода от десет серийният младежки сериал „Не значи НЕ – ЕКСПЕРИМЕНТЪТ“ бяха показани предпремиерно в Кюстендил. Проектът на Сдружение „Дебют“ от Кюстендил е създаден от младежи за младежи по реални истории, базирани на насилие, основано на пола. Сериалът отправя послание за промяна в гледната точка към сексуалните посегателства над момичета и..

публикувано на 30.05.23 в 13:56

Отново напрежение между кмет и областен управител в Благоевград

В умишлено саботиране на възможностите за развитие на Благоевград бе обвинен днес областният управител Стоян Христов. Тезата бе изтъкната по време на брифинг от кмета на общината Илко Стоянов. А причината – областната администрация връща поредно решение на местния общински съвет, с което се обособява Индустриална зона „Зелен дол“. На..

публикувано на 30.05.23 в 13:46

Мария Габриел: Мандатоносителят е на ход да търси и да намери подкрепа

"Разговорите не са в ледена епоха, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят в ледовете. Разговори може да има, само ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието. За да не стигнем до ледена епоха, която освен нас ще замрази тотално държавата, призовавам ПП-ДБ за преосмисляне на всичко това, което изброих",..

публикувано на 30.05.23 в 13:30