Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В училищата в Община Разлог се раздават безплатни учебници за новата предстоящата учебна година

В училищата в Разлог и съставните села, където се обучават ученици от основния курс, са получени и вече се раздават безплатните учебници за предстоящата учебна година. Комплектите са от по 10 учебника за учениците до 7 клас. До 14 септември се очаква, всички училища в Разлог и района да получат полагаемите им се помагала. В 4 учебни заведения в Разлог на 15 септември учениците ще влязат със задължителни униформи. И тази година родителите ще ползват намаления за закупуването им, тъй като част от средствата са осигурени от проекти, спечелени за финансиране от съответните училища. Екипи от експерти на общинска администрация Разлог провериха всички училища и детски заведения на територията на общината. Целта бе да бъде прегледана готовността на образователните и възпитателни заведения за началото на новата учебна година. Ремонтните дейности са приключени напълно. Състоянието на зелените площи в дворовете отговаря на изискванията на РЗИ-Разлог. Предприетите са мерки за сигурност на учениците като от тази учебна година във всички училища има видео наблюдение и охрана. За да бъде осигурен безопасен достъп на децата до училищата и детските градини започна пребоядисване на пешеходни пътеки и подмяната или монтирането на нови предупредителни табели "Внимание деца!".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нов началник на Първо районно управление в Перник

С нов началник е Първо районно управление в Перник, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Гл. инспектор Венцислав Манов е назначен на поста със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. В системата на МВР той е започнал работа през септември 1997 г. като полицай в Трето РУ при СДВР. През февруари 2003 г. е назначен на..

публикувано на 11.06.24 в 12:18

"Хоро край Пирина" събра гости от близо и далеч

Юбилейното X-то издание на Международния фолклорен фестивал „Хоро Край Пирина“ събра гости от цялата страна. Многобройните участници представиха традиции и обичаи от различни краища на страната. По повод 10-та годишнина на фестивала бяха засадени 10 дръвчета в парк "Свети Врач". Да се завръщаме към корените си, да пазим традицията и да..

публикувано на 11.06.24 в 11:09

Насрочиха 4 нови дела за Дупнишката популярна каса

Окръжният съд в Кюстендил насрочи нови четири заседания по делото, известно като Дупнишка популярна каса. Заседанията ще се състоят през юли, септември и октомври, за които ще бъдат призовани по 15 свидетели от обвинителния акт на прокуратурата, както и неявилите се в предходни съдебни заседания. От месец март до момента Окръжният съд в Кюстендил е..

публикувано на 11.06.24 в 09:42

Започва строителството на младежки център в Кюстендил

С церемония "първа копка" започнаха строителството на младежки център в Кюстендил. Изграждането му е финансирано от  Националния план за възстановяване и устойчивост. Бенефициент по проекта за изграждането на младежкия център е Община Кюстендил.  Стойността му е 4 262 175,29 лв., а срокът на изпълнение - 30 юни 2026 г. Мултифункционалния младежки..

публикувано на 11.06.24 в 09:38

Кандидат от ГЕРБ е рекордьор по преференции в област Перник

Христина Георгиева от ГЕРБ е рекордьор по преференции в област Перник и е с реален шанс да стане депутат и в 50-то НС. За нея са дали предпочитанията си 2638 от гласувалите за ГЕРБ- СДС избиратели. С преференциите Георгиева, която бе поставена на 8-мо място в листата измества поставения под № 2 Драгостин Пейчев, който има 448 преференция.  Сигурен..

публикувано на 11.06.24 в 09:30

КЕВР обсъжда цените на тока и парното от 1 юли

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъжда цените на тока и парното от 1 юли. Преди седмица от регулатора съобщиха предложенията за поскъпване със средно с 1,4% на електроенергията и за поевтиняване на топлоенергията с 8,4% за страната. Според прогнозата в доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране, най-голямото увеличение на..

публикувано на 11.06.24 в 09:17

При обработени 100% протоколи: ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 17,07%, ПП-ДБ - 14,33%

До края на деня всички 31 Районни избирателни комисии трябва да предадат в ЦИК протоколите от гласуването в неделя за повторна проверка. След отстраняване на така наречените несъответствия ЦИК ще обяви в сряда окончателните резултатите от вота за българските представители в Европейският парламент - като проценти и разпределени мандати, а в четвъртък и..

публикувано на 11.06.24 в 09:10