Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоящи събития на 24 ноември

От днес до 28 ноември в цялата страна ще се проведат Дни на отворените врата, организирани от Бюрата по труда. От 10 до 16 часа всеки ден в този период ще бъдат консултирани младежи до 29 години, които не са регистрирани в Бюрата по труда, лица, които преждевременно са отпаднали от образователната система, ученици, завършващи средното си образование и студенти.

Седмица на отворените врати за младежи организира и в Кюстендил Агенцията по заетостта.

Бюрото по труда в Самоков също представя инициативата „Отворени врати за младежите”. От Бюрото по труда в Самоков канят на срещите да присъстват младежи, които учат, отпаднали са от обучение или пък са настанени в домове за сираци.

Екипът на Областен информационен център – Благоевград ще даде пресконференция днес от 11.00 часа. Пресконференцията ще се състои в офиса на центъра.

Народният представител от "БСП Лява България" Кристиан Вигенин ще проведе брифинг от 11.30 часа днес в клуба на Общинския съвет на партията в Благоевград. Преди това той ще разговаря с президента на Американския университет в България Кевин Аспегрен. В 13.00 часа народният представител ще проведе приемна с граждани от община Струмяни в пенсионерския клуб в града. В 14.45 часа Кристиан Вигенин и кметът на Община Струмяни Емил Илиев ще посетят граничния пункт с Република Македония "Клепало".

Заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от АБВ Росица Янакиева ще разговаря с жителите на Радомир и Ковачевци.

Народният представител от „БСП лява България” Валери Жаблянов ще има приемен ден в Радомир. Жаблянов ще отговаря на въпроси на местните жители от 12 часа в сградата на Община Радомир.

Представители на областната администрация и на всички служби, ангажирани пряко с подготовката на региона за зимата, ще заседават отново в Перник. Заседанието е второ поред и ще се проведе днес в заседателната зала в областта. Участниците в заседанието ще се запознаят с доклада от назначената повторна проверка на техниката за зимно почистване на републиканската пътна мрежа на територията на областта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

От 1-ви юли ваучерите за храна ще бъдат само електронни

Остава по-малко от месец до изтичането на преходния период, в който работещите могат да получават ваучерите си за храна - и на хартия, и в електронен вариант. От 1-ви юли те ще бъдат само електронни. За БНР главният секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България Таня Обущарова обясни, че търговците ще продължат да приемат..

публикувано на 03.06.24 в 11:21

НОИ: От 7-и юни започва изплащането на пенсиите за настоящия месец

От петък, 7-и юни, започва изплащането на пенсиите за настоящия месец чрез пощенските станции. Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни 2024 г., посочват от Националния осигурителен институт (НОИ). Утре, 4-и юни, ще бъдат изплатени паричните обезщетения за..

публикувано на 03.06.24 в 10:20

Дупнишкото село Бистрица отива на избори

Дупнишкото село Бистрица отива на избори, след като Общинската избирателна комисия отстрани от длъжност действащия кмет.  Пълномощията на Христо Христов са прекратени предсрочно. Причината е установена несъвместимост в качеството му на кмет, а именно регистрация като едноличен търговец. След встъпването в длъжност през ноември миналата година, Христов..

публикувано на 03.06.24 в 09:35

Благоевградското село Изгрев излиза на протест заради сметище

В благоевградското село Изгрев сметището за строителни отпадъци, на което се изхвърля всичко, проблемът е с височината на седеметажна сграда, която граничи с дере. Придойдат ли водите от планината, помитат всичко към селото. От години сметището е незаконно, но поради липса на друго, институциите си затварят очите пред собствените си предписания за..

публикувано на 03.06.24 в 09:20

Топло време в понеделник

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, на места с временни увеличения на облачността.  Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.  Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в западната половина на страната.  В Западна и Централна Северна..

публикувано на 03.06.24 в 06:56

Служебният премиер разпореди да се съкратят сроковете по изграждането на Националната детска болница

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено с два месеца. Вместо за седем, дейностите могат да бъдат извършени в рамките на до пет месеца. Това стана ясно по време на свиканата от министър-председателя Димитър Главчев работна среща в Министерския съвет с участието на министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева,..

публикувано на 02.06.24 в 17:18

Извънредното заседание на парламента се провали

Извънредното заседание на Народното събрание не се състоя заради липса на кворум. В пленарната зала се проведоха две процедури за регистриране на кворум - при първата бяха отчетени едва 67 депутати в залата, а при втората - 69, при необходимите минимум 121 за начало на заседанието.  В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан премиерът..

публикувано на 02.06.24 в 16:44