Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масирана акция провеждат ЧЕЗ и полицията в ромската махала на Петрич

Масирана акция провеждат ЧЕЗ и полицията в ромската махала на Петрич. Акцията е започнала сутринта в новата ромска махала, в която живеят почеве от 2000 души, уточни кметът на Петрич Вельо Илиев. Служителите на ЧЕЗ проверяват случаи на незаконно присъединяване към мрежата, до момента констатираните кражби на ток са повече от 30. Акцията е част от регулярен процес, в рамките на който компанията прави проверки на места, в които е установена концентрация на незаконни присъединявания, които застрашават мрежата от претоварване и създават рискове за качеството на електрозахранването на коректните клиенти, информират от електроразпределителното дружество. Освен да оказва съдействие на ЧЕЗ полицията претърсва домове, в които има данни за незаконно притежаване на оръжие, каза областният директор на МВР Васил Митов. Преди месец полицията бе вдигната на крак заради стрелба между враждуващи фамилии в ромската махала на Петрич. Тогава пострада 16 годишно момче. Акцията срещу крадците и длъжниците на ток ще продължи през целия ден.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Последен ден за регистрация на социологически агенции за проучвания в деня на вота

Днес е последен ден за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания "на изхода" на 9 юни - според хронограмата на Централната избирателна комисия.  Резултатите от проучванията се оповестяват не по-рано от 20 часа на изборния ден и не преди обявяване края на изборния ден от ЦИК.  Резултатите от допитвания до общественото мнение..

публикувано на 01.06.24 в 11:11

1-юни в Перник

Игри, забавления и любими герои очакват децата на Перник на днешния празник. Богата и разнообразна е програмата, подготвена от община Перник за най- малките. Събития ще има както в центъра на града, така и в кв. "Изток" и в много от населените места в общината.  От 12:30 ч. пред Двореца на културата децата ще могат да се срещнат с обичаните от тях..

публикувано на 01.06.24 в 09:48

Фамилатлон в Дупница за Деня на детето

Семеен фестивал на спорта и забавленията на открито Фамилатлон организира Община Дупница за Деня на детето.Началото е в 10ч. в парк “Рила”. Подготвена е богата концертна програма, както и множество забавни игри с награди. Децата и родителите им могат да участват в арт ателиета, уъркшопове и томболи. От Планинската спасителна служба е осигурен и..

публикувано на 01.06.24 в 08:14

Богата програма за 1-юни в Благоевград

С вълшебен празник на 1 юни Община Благоевград разкрива света на игрите за малки, големи и още по-големи деца! В градската градина:  От 11:00 до 13:00 часа - Актьори от Общински куклен театър ще забавляват най-малките с приказки, песни и игри, а в близост ще бъде разположена и голяма шахматна дъска.  От 11:00 до 15:00 часа къщичка,..

публикувано на 01.06.24 в 07:35

Слънчево време

На 1 юни ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад и с него затоплянето ще продължи. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°..

публикувано на 01.06.24 в 07:13

45 години от основаването на Детска ясла №10 „Макове“ в Благоевград

Пременени в пъстри костюми децата изпълниха двора на яслата с песни и танци и предизвикаха умиление у своите родители и учители. Специален гост на празника бе зам.-кметът по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска, която поздрави от свое име и от името на кмета Методи Байкушев работещите в ДДЯ „Макове“ за всеотдайността, търпението и любовта, с..

публикувано на 31.05.24 в 17:26

Банско се преклони пред подвига на Ботев

Представители на местната власт, държавни институции, политически партии и граждански организации, ученици и учители, много граждани и гости на Банско се събраха пред паметник „Банско помни героите“, за да отдадат почит на героите на България, паднали за свободата и независимостта на нашата Родина. Стоим на святата българска земя свободни и..

публикувано на 31.05.24 в 16:53