Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осветиха Домашния социален патронаж в Благоевград

От днес Домашният социален патронаж ще се помещава в нова сграда, заедно с Центъра за ранно детско развитие и детска градина. Специално построената сграда се намира в благоевградския квартал „Еленово“до СОУ „Арсени Костенцев“. Кметът Атанас Камбитов официално откри обновения по европейски стандарт социален патронаж. Новата кухня обслужва към момента 260 души в неравностойно положение, но намеренията са да бъдат включени още 100 потребители - заяви градоначалника. Подобряването на услугите, които засягат хора с неравностоен обществен статус е част от социалната политика на общината - допълни още кметът на Благоевград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Бюлетините отпътуваха за общините в област Благоевград

Тази сутрин бюлетините и изборните книжа за вота 2 в 1 на 9 юни отпътуваха от помещението до Музея на водата в Благоевград за общините в Пиринско. Представители на районната избирателна комисия и на областната администрация придружават изборните книжа и хартиените бюлетини. Вече тече разпределението на бюлетините в общините в област Благоевград по..

публикувано на 06.06.24 в 11:58

Задържаха мъж за хулиганство в Перник

35-годишен перничанин е задържан за хулиганство. В рамките на 10-15 минути през изминалата нощ той нанесъл побой на няколко човека и увредил два автомобила, съобщават от полицията. Мъжът отказал тестове за алкохол и наркотици, но дал кръвна проба за химично изследване. Около 30 минути след полунощ 35-годишният мъж спрял с автомобила си на пешеходна..

публикувано на 06.06.24 в 11:55

КЗП глоби голяма търговска верига с 25 000 лв. заради цената на пица

25 000 лева глоба е наложила на известна търговска верига Комисията за защита на потребителите заради разлики в цените на замразени пици, продавани в обект в Дупница. Глобата е потвърдена според решение на Районния съд, което може да се обжалва пред по-горна инстанция. Нарушението е установено от екип проверяващи, които закупили пиците в хипермаркет в..

публикувано на 06.06.24 в 11:02

Фестивал на сръчните ръце в село Бусинци

Фестивал на сръчните ръце ще се проведе в трънското село Бусинци от 28 до 30 юни. За втора поредна година в продължение на три дни майстори ще демонстрират занаяти и сръчности, а посетителите ще могат да се включат в ателиета по интереси. В пространството около Бусинската сръчкотилница ще бъдат обособени четири зони - "Сръчни ръце", "Вкусна зона",..

публикувано на 06.06.24 в 10:26

Правителството дава 3,3 млн. лева на три храма

Правителството отпуска близо 3,3 милиона лева за три храма. За ремонт, реставрация и възстановяване на храм "Св. Кирил и Методий" в град Свищов са одобрени 2,7 милиона лева. За храм-паметник "Св. Рождество Христово" при Шипченския манастир са предвидени 500 000 лева, а за ремонт на храм "Рождество Богородично" в село Гигинци, община Брезник, се..

публикувано на 06.06.24 в 10:02

Национален конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“

Община Благоевград заедно с НСОРБ и други общини в България кани младите хора да се включат в Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“. Целта е младежите да добавят своя принос към усилията на общините за обективно и широко информиране на хората за промените и необходимостта от отговорно отношение към..

публикувано на 06.06.24 в 09:18

Изтича срокът за образуване на секции в болници, социални заведения, затвори

Днес е последният срок, в който ръководителите на лечебни заведения, домове за стари хора или други специализирани институции, капитаните на кораби под българско знаме, както и ръководителите на затворите и местата за задържане образуват избирателни секции за неделя. Условието е да има не по-малко от 10 избиратели. За секциите се уведомява общинската..

публикувано на 06.06.24 в 09:05