Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 15 до 30 юни се провежда традиционната акция на полицията „Ваканция! Да опазим живота на децата на пътя!“

От 15 до 30 юни на територията на цялата страна се провежда традиционната акция на полицията „Ваканция! Да опазим живота на децата на пътя!“.

Тя е насочена към ограничавне на причините за пътно транспротни произшествия за малолетни и непълнолетни, обясни днес Петър Овнарски, старши инспектор сектор „Пътна полиция“.

На територията на ОД на МВР Благоевград ще се проведат специлизирани акции, ще има засилено полицейско присъствие в районите на училища в дните на закриване на учебната година и са предвидени беседи с 16-17-годишните ученици за разясняване на наказателната отговорност при управляване на моторни превозни средства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

КЗП глоби голяма търговска верига с 25 000 лв. заради цената на пица

25 000 лева глоба е наложила на известна търговска верига Комисията за защита на потребителите заради разлики в цените на замразени пици, продавани в обект в Дупница. Глобата е потвърдена според решение на Районния съд, което може да се обжалва пред по-горна инстанция. Нарушението е установено от екип проверяващи, които закупили пиците в хипермаркет в..

публикувано на 06.06.24 в 11:02

Фестивал на сръчните ръце в село Бусинци

Фестивал на сръчните ръце ще се проведе в трънското село Бусинци от 28 до 30 юни. За втора поредна година в продължение на три дни майстори ще демонстрират занаяти и сръчности, а посетителите ще могат да се включат в ателиета по интереси. В пространството около Бусинската сръчкотилница ще бъдат обособени четири зони - "Сръчни ръце", "Вкусна зона",..

публикувано на 06.06.24 в 10:26

Правителството дава 3,3 млн. лева на три храма

Правителството отпуска близо 3,3 милиона лева за три храма. За ремонт, реставрация и възстановяване на храм "Св. Кирил и Методий" в град Свищов са одобрени 2,7 милиона лева. За храм-паметник "Св. Рождество Христово" при Шипченския манастир са предвидени 500 000 лева, а за ремонт на храм "Рождество Богородично" в село Гигинци, община Брезник, се..

публикувано на 06.06.24 в 10:02

Национален конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“

Община Благоевград заедно с НСОРБ и други общини в България кани младите хора да се включат в Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“. Целта е младежите да добавят своя принос към усилията на общините за обективно и широко информиране на хората за промените и необходимостта от отговорно отношение към..

публикувано на 06.06.24 в 09:18

Изтича срокът за образуване на секции в болници, социални заведения, затвори

Днес е последният срок, в който ръководителите на лечебни заведения, домове за стари хора или други специализирани институции, капитаните на кораби под българско знаме, както и ръководителите на затворите и местата за задържане образуват избирателни секции за неделя. Условието е да има не по-малко от 10 избиратели. За секциите се уведомява общинската..

публикувано на 06.06.24 в 09:05

Днес ще бъде предимно слънчево

 В сутрешните часове над Източна България облачността все още ще е значителна и на места ще има краткотрайни валежи. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32° градуса. Преди обяд в..

публикувано на 06.06.24 в 05:25

Диана Рускова от Разлог с първа награда на Националния конкурс „Бог е любов“

96 ученици от Пиринско взеха участие в областния кръг на  22-ия Национален конкурс с мото „Бог е любов“. Той се организира всяка година от Българската православна църква и Министерството на образованието и науката.  На областно ниво бяха наградени 30 участници от 1-ви до 12-ти клас, разпределени в различни възрастови групи. Диана Рускова от..

публикувано на 05.06.24 в 21:37