Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Благоевград бяха връчени наградите в конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“

Днес в Благоевград се проведе тържествената церемония по връчването на наградите на номинираните магистрати и полицаи в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе в конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“. 

 Евродепутатът от Румъния Моника Маковей получи специалната награда, награда получи и Лаура Кодруца - главен прокурор на Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния. Поздравителни адреси по повод събитието изпратиха д-р Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград и евродепутатите Мария Габриел, Андрей Новаков и Светослав Малинов. „В борбата срещу корупцията, мафията и разпространението на наркотици всички трябва да сме заедно“ – каза д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Няма превишаване на показателите при направените полеви измервания на река Струма в района на Перник

При извършената на място проверка не са установени отклонения от нормите, съобщават от РИОСВ- София. След сигнал от кмета на Перник за поредното замърсяване на река Струма, която вчера следобед потече в оранжево, рано тази сутрин експерти от екоинспекцията, Басейнова дирекция Западнобеломорски район  и Изпълнителната агенция по околна среда,..

публикувано на 27.09.24 в 18:19

Режим на водата в селата Струмяни, Микрево и Драката

Поради намалено количество вода, постъпващо към резервоарите на селата Струмяни, Микрево и Драката, се налага въвеждането на режим на водоподаването. Това се дължи на намаляване на постъпващата вода от водоизточника.  Режимът се въвежда  от 28 септември 2024г. до нормализиране на ситуацията.  График за спиране на водата:  Делнични дни от 23:00 часа до..

обновено на 27.09.24 в 18:03

Изграждат 3 нови сгради в двора на Дом за пълнолетни лица с деменция „Св. Мина“ в село Падеш

Сградите  ще отговарят на всички съвременни изисквания, съгласно заложените социални стандарти. Съществуващата сграда ще бъде ремонтирана. На място ще бъде разширено помещението за приготвяне на храна. Първият етаж от нея ще бъде преустроен в Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства, а на второто ниво ще се помещава..

публикувано на 27.09.24 в 17:17

Кметът Бръчков представи Петрич на форум „Бранд България – Чудесата на Юнеско“

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков присъства на форум "Бранд България - Чудесата в ЮНЕСКО", който се организира от Общество "Културно наследство" - българския представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство на Стария континент - Европа Ностра. Това беще и първи форум за предстоящото домакинство на..

публикувано на 27.09.24 в 15:58

Прокуратурата разследва замърсяването на река Струма

Под ръководството на Районна прокуратура – Перник е започнато разследване по образувано досъдебно производство за замърсяването на река Струма, която в късния следобед вчера потече в оранжево-ръждив цвят. На местопроизшествието е извършен оглед от разследващите органи на ОД на МВР- Перник.  Иззети са представителни проби от замърсените води за..

публикувано на 27.09.24 в 15:53

В Кюстендил обсъдиха промени в районите на планиране

Възможностите за промени в районите на планиране, включени в Картата на регионалните помощи на Република България за следващия програмен период, които пряко засягат финансирането на бизнеса от Европейските фондове и общините, бяха обсъдени на форум, организиран от кюстендилската търговско-промишлена палата. Домакин на събитието е Община Кюстендил...

публикувано на 27.09.24 в 14:31

Главчев призова българите да гласуват по-масово

Усилията на изпълнителната власт да бъде премахнато изкривяването на вота продължават. Това каза в началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев по повод започналата днес предизборна кампания.  Ако се гласува масово, тежестта на купения вот ще намалее, констатира служебният премиер и посочи, че с 1/4 са намалели българите,..

публикувано на 27.09.24 в 14:07