Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборният ден приключи с известни затруднения

| обновено на 25.10.15 в 21:52
Снимка: BGNES

Говорителят на ЦИК Александър Андреев потвърди пред БНТ, че изборният ден в страната е приключил в 20.00 часа.

Кореспондентът на БНР в Ловеч предаде за проблеми с приключването на изборния ден в общините Тетевен, Ябланица и Угърчин. Потърсено е съдействието и на полицията. В секцията в с. Брестница гласуването продължи до 21.00 часа, по думите на председателя на ОИК - с устно разрешение от ЦИК. Гласуването продължи до 20:20 часа и в една секция в с. Златна Панега и в една в Ябланица. В община Тетевен председателят на ОИК е поискал помощ от полицията за приключване на изборите в с. Гложене и Градежница. Председателите на СИК там не са пожелали да върнат личните карти на хората, които са били пред урните след 19.00 часа. В с. Кирчево също е потърсено полицейско съдействие, защото избиратели не са разрешили на СИК да започне преброяването в 20 часа.

Информационни агенции съобщават за единични случаи на продължаващи избори - в община Марица и в секция № 8 в община Кресна. 

Изборният ден в община Сливен също приключи по-късно от определения час. Опашки от гласуващи е имало до 20 часа в селата Злати войвода, Селиминово и някои сливенски секции. 48,23% е избирателната активност в община Сливен. В националния референдум са участвали 43,78% от имащите право на глас.

В повечето общини в Благоевградска област изборният ден продължи и след 19 часа.  В 2/3 от секциите в община Петрич гласуването продължи до 20 ч.

В някои населени места изборният ден е продължил и след 20:30 ч., съобщи за БНР говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Чирен, Гложене, Банско, където в последния момент е имало повече от 100 души. Съгласно чл. 87 от Изборния кодекс, ОИК обявява края на изборния ден, така че от тези места все още нямаме информация, че гласуването е приключило.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!