Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъчварова: Служителите ще получават сигурност, възможност за развитие и по-добри условия

Около 250 души са подали рапорти за напускане в МВР

Снимка: БГНЕС

Около 250 души са подали рапорти за напускане в МВР, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

След като по-рано заедно с министъра на финансите Владислав Горанов се срещнаха с полицейските синдикати, служителите заплашиха с протест на 20 000 полицаи в сряда.

Бъчварова подчерта, че получаването на 20 заплати при напускането на системата ще гарантира малко време на служителите, в които те могат да са без работа. Оставайки в системата на МВР, те ще имат сигурност на дохода.

Обръщам се към тези служители на МВР, които се колебаят в момента, да си дадат сметка, че разликата в сумата на тези обезщетения би им позволила да живеят без работа по-малко от една година. Оставайки, макар и с по-ниски обезщетения на работа в МВР, те получават сигурност, възможност за кариерно развитие, което означава и възможност за увеличаване на доходите, и , на трето място, макар и не пряко като влияние, възможност да работят при по-добри условия.

От своя страна финансовият министър подчерта, че намаляването на броя на заплатите като обезщетение е ресурс за хора, които напускат системата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!