Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 20 служители на МВР в Смолян и Стара Загора са поискали да напуснат системата в последните дни

Снимка: БГНЕС
Около 10 са депозираните оставки на служители на Областната дирекция на МВР в Смолян за последните два дни. По думите на Михаил Узунов, председател на синдикално дружество при Районно полицейско управление - Смолян, полицаите няма да останат безучастни, когато става дума за социални права.
 
Лошото е в момента, че едно друго външно министерство, имам предвид Министерство на финансите, тръгва да прави реформа в МВР, но то не прави реформа в МВР по структури или по организация на работа, а едно механично орязване на заплати и на социални придобивки.

Ние ще участваме в този национален протест. В момента готвим съответните мероприятия. Не мога да ви кажа колко е, но числото сигурно е изключително голямо, единственото, което трябва да се направи, е този параграф десети от проектозакона за държавния бюджет трябва да отпадне. Другото, което е, че в цялост този закон накърнява и други структури на сектор "Сигурност", там също има сътресения.

От петък до днес в областната дирекция на МВР в Стара Загора са подадени 10-15 молби за пенсиониране на навършили възраст служители, съобщи за „Хоризонт“ Ивелин Иванов - пресаташе на дирекцията. На този етап нямало желаещи да напуснат системата. Пред „Хоризонт“ Иван Карушков - директор на старозагорския затвор заяви, че служителите му са разтревожени, но все още не са организирали синдикални действия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!