Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благоевград е в очакване на откриването на престижния френски фестивал Франкофоли

Джипси Кингс

Часове преди старта на второто издание на фестивала за френска музика Les Francofilies в Благоевград, текат последни дейности свързани със сцената, пробите на звука, апаратурата и организацията. От вчера хедлайнерите на първата вечер Джипси Кингс са в града и са изразили нетърпението си да свирят пред българската публика. Това заяви зам.-кметът по хуманитарните дейности в Община Благоевград Христина Шопова. Интересът към музикалното събитие е голям. Почти всички хотели в региона са заети, а очакването на гостите е всичко да бъде незабравимо. След 20 часа първи на сцената ще излезе рапърът Фефе, следван от легендите Джипси Кингс.

(Чуйте звуковия файл...)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Зърнопроизводителите искат спешна среща с финансовия министър

Зърнопроизводителите настояват до два дни служебният министър на финансите Людмила Петкова да се срещне с тях заради изплащането на т.нар. украинска помощ. Управителният съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите е провел събрание, на което регионалните структури са взели единодушно решение да настояват за такава незабавна среща. Асоциацията..

публикувано на 08.10.24 в 14:23
Мирослав Стоицев

Заместник-кметът на Перник Мирослав Стоицев ще бъде освободен от поста

Зам.-кметът на Перник по строителство Мирослав Стоицев  ще бъде освободен от поста си. Това е първата по- сериозна кадрова промяна в екипа на Владимиров, част от който при спечелването на първия мандат бе и Мирослав Стоицев.  Тежкият ресор и натрупаното напрежение покрай извършваните ремонтни дейности в града са в основата на взетото решение, каза..

публикувано на 08.10.24 в 14:15

Електромобилисти и ентусиасти се събраха в Банско

Банско беше домакин на мащабното събитие, събиращо собственици на електрически превозни средства от цялата страна. Електромобилисти и ентусиасти се събраха, за да обменят опит и идеи за използването и популяризирането на електрическите автомобили. Събитието се проведе на 5-ти октомври на улица ,,Охрид“ и събра над 100 участници, от които..

публикувано на 08.10.24 в 11:50

Нощ на прилепите в Благоевград

 За девета поредна година Регионалният исторически музей - Благоевград е част от инициативата „Международна нощ на прилепите“. "Мисията ни е да покажем, колко важни са прилепите и защо трябва да ги пазим.  Заедно с нашите приятели от сдружение „Зелени Балкани“ ще разкрием интересни факти за прилепите", обясниха от културния институт.  На 10 октомври..

публикувано на 08.10.24 в 11:18

Правят демонстрации на машинното гласуване в Кюстендилско

Разяснителна кампания за машинното гласуване на изборите на 27 октомври започва на територията на Кюстендилска област. От днес до 23 октомври демонстрации устройства ще бъдат на разположение на жителите на деветте общини в областта. Демонстрации на машинно гласуване ще има от днес до 23 октомври в Кюстендил и Дупница. До 11 октомври ще има машина за..

публикувано на 08.10.24 в 10:44

НОИ: 1642 лв. е средният осигурителен доход за страната за август

Националният осигурителен институт обяви, че средният осигурителен доход за страната за месец август е 1642 лева и отбелязва ръст от 5 лева спрямо юли.  Средномесечният осигурителен доход от септември 2023 година, до края на август през тази е 1592 лева.  Показателят на годишна база се използва при изчисляването на новоотпусканите пенсии през месец..

публикувано на 08.10.24 в 09:55

ЦИК провежда консултации за съставите на СИК в чужбина

Централната избирателна комисия ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции за съставите на Секционните избирателни комисии извън страната.  В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, регистрирали кандидати. Членовете на секционните избирателни комисии зад граница се назначават от ЦИК по предложение на..

публикувано на 08.10.24 в 09:29