Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Борисов: Електронните търгове скъсаха порочните зависимости в продажбата на дървесина

Снимка: БГНЕС
Електронните търгове скъсаха порочните зависимости в продажбата на дървесина, каза в Благоевград заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов.

Заедно с представители на медиите и експерти заместник-министър Валери Борисов проследи в реално време провеждането на четири търга. От началото на април до момента са проведени 40 търга:

Като средното увеличение на цената се движи между 10 и 12%. Държавното предприятие е спечелило над 130 000 лева.  До края на годината очаквам 2/3 от държавните предприятия у нас да започнат да работят са тази система за електронните търгове.

С електронните търгове веригата за договаряне е била тотално срязана, подчерта и директорът на Югозападното предприятие инж. Дамян Дамянов и допълни:

Всъщност това беше основната цел да постигнем една пълна прозрачност и независимост на фирмите, които участват. Идеята е до края на годината, над 80% от процедурите да бъдат на електронен търг.

Заместник-министър Валери Борисов съобщи, че в момента се разработва информационна електронна система за улеснение и на ловците. Очаква се тя да бъде готова в началото на есента.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!