Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Турция издирва трима души, избягали от проверка на летище "Ататюрк"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турската полиция издирва трима заподозрени, които са избягали от проверка на летище "Ататюрк" в Истанбул. Охраняващите летището полицаи се усъмнили в един микробус, който не се подчинил на нареждането да спре за проверка на контролния пункт на входа на летището. Полицаите стреляли в гумите на микробуса, за да го спрат, но шофьорът завил и колата изчезнала.

Според турските медии по време на инцидента в колата пътували трима души. Пътниците също изчезнали.

Във връзка с инцидента са изпратени екипи на специалните сили за борба срещу терора. Полицията провежда мащабна акция за разкриване на съмнителния микробус и пътниците му. Има подозрения, че може да е опит за нападение на атентатор самоубиец.

Медиите припомнят терористичния атентат на терминала за международни линии на летище "Ататюрк" през юни миналата година, при който загинаха 44 души, а над 237 души бяха ранени. Тогава терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорността за атентата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Меркел призова Турция да пази свободата на словото

Германският канцлер Ангела Меркел призова Турция да спазва свободата на словото и да запази разделението на властите. Меркел пристигна днес на посещение в Анкара, където разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган . Меркел пристигна днес на..

обновено на 02.02.17 в 18:26

Румен Радев: Турция е не само добър съсед, но и важен партньор

В телефонен разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган българският държавен глава Румен Радев е заявил, че Турция е не само добър съсед, но и важен партньор в икономиката, търговията и туризма. Ценим високо усилията на Турция в борбата..

публикувано на 02.02.17 в 16:03