Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две са вече жертвите на атентата в Югоизточна Турция

Една от разрушените при взрива сгради
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жервите на атентата, който беше извършен снощи в Югоизточна Турция, се увеличиха и загиналите вече са двама. Атаката с кола бомба беше осъществена срещу жилищен комплекс за служители на съда в град Вираншехир, област Шанлъурфа.

Едната от жертвите е 11-годишно момче, син на секретаря на градския съд. Другият загинал е пазачът на комплекса, който е бил полицейски служител. Ранените са 15 души, като състоянието на един от тях е критично, съобщи валията на Шанлъурфа Гюнгьор Азмитуна.

Турската полиция е арестувала 26 души, за които се предполага, че са замесени в атентата. Издирва се младеж, който според свидетелите е паркирал колата бомба пред комплекса и се предполага, че е извършителят.

В около 18.30 часаснощи колата, натоварена с експлозиви, беше взривена.От мощния експлозия бяха разрушени десетки сгради и се образува дълбок ров, съобщиха турските медии.Все още никой не е поел отговорнос за атаката.

Турският министър на правосъдието Сюлейман Сойлу заяви, че въпреки всичко борбата срещу терора ще продължи. Върху разрушените сгради бяха окачени турски знамена.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

"Амнести интернешънъл": Споразумението между ЕС и Турция за бежанците е катастрофа

Споразумението между ЕС и Турция за бежанците е катастрофа и никога повече не трябва да се повтаря. Това заяви днес организацията "Амнести интернешънъл", цитирана от ДПА. Според неправителствената организация този документ е станал причина хиляди..

публикувано на 14.02.17 в 07:29

Чуков: Вашингон и Брюксел имат желанието Турция да остане стабилна и предвидима държава

  Американският президент Доналд Тръмп проведе първия си телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Белият дом, цитиран от Асошиейтед прес. Според американското президентство, Тръмп е нарекъл Турция "стратегически партньор" и..

публикувано на 12.02.17 в 19:39

Турция ще произведе на 16 април референдум за промени в конституцията

Турция ще произведе на 16 април референдум по предложените промени в конституцията, които заменят парламентарната система с изпълнителни президентски правомощия, както настоява президентът Реджеп Тайип Ердоган. Това предаде агенция Ройтерс, като се..

публикувано на 11.02.17 в 15:24

Русия и Турция са на прага на нов разрив в двустранните отношения заради инцидента в Сирия

Русия и Турция са на прага на нов разрив в двустранните отношения заради инцидент с приятелски огън в Сирия. Става въпрос за вчерашните съобщения за смъртта на трима турски войници при руска бомбардировка, предаде Ройтерс. Говорителят на Кремъл..

публикувано на 10.02.17 в 18:21