Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реджеп Ердоган: Турция може да преразгледа отношенията си с Европа след референдума

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че след референдума през април Анкара може да преразгледа отношенията си с Европа. По думите на Ердоган, отношенията с европейските държави са фашистки и жестоки и наподобяват ситуацията преди Втората световна война.

Турция вече няма да бъде заплашвана от процеса по присъединяване към Европейския съюз, подчерта турският президент.

Той добави също, че от сега нататък няма да позволява на никакви европейци на турска територия да извършват шпиониране под различен претекст.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ердоган с нова, лична атака срещу Меркел

Турският президент Реджеп Ердоган стартира язвителна лична атака срещу германския канцлер Ангела Меркел , обвинявайки я в прилагането на нацистки мерки за засилване на напрежението между Анкара и Берлин. В момента ти използваш нацистки мерки, обърна..

публикувано на 19.03.17 в 15:52

Около 9000 кюрди протестираха във Франкфурт срещу Ердоган

Около 9000 кюрди участваха днес в протестна демонстрация във Франкфурт на Майн срещу турския президент Реджеп Ердоган , предаде Ройтерс. Демонстрантите скандираха Ердоган - терорист и призоваха Европейският съюз да наложи икономически санкции на Анкара...

публикувано на 18.03.17 в 19:59

Ердоган очаква да се възстанови смъртното наказание след референдума

Турският президент Реджеп Ердоган даде поредния сигнал, че е готов да отклони страната си от пътя на евроинтеграцията. Вярвам, че по Божията воля, след референдума на 16 април, парламентът ще направи необходимото по отношение на исканията ви за..

публикувано на 18.03.17 в 19:09

Ердоган призова турците в Европа да имат по пет деца

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова турците, живеещи в Европа, да имат по 5 деца, защото това би било най-добрият отговор на несправедливостите на Европа, предаде АП. "Идете да живеете в по-добри квартали. Карайте най-хубавите коли...

публикувано на 18.03.17 в 11:33