Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С първа копка стартира дългоочаквания ремонт на главната улица в село Рилци

Улица „Илинден“ е главната в село Рилци, а отсечка, която ще бъде благоустроена е с дължина близо километър. Дейностите включват изграждането на нова ВиК мрежа, поставянето на пътна настилка, нови електрически стълбове и осветление, както и изграждането на тротоари и подпорни стени.

Това каза кмета на Благоевград Атанас Камбитов, който присъства на първата копка.

Стойността на проекта възлиза на 1 милион и 700 хиляди лева, като по голямата част са заделени от бюджета на община Благоевград, а останалите са финансиране от МРРБ и правителството. Срокът за приключване на ремонтните дейности, които започваме днес, е около два месеца и половина и при хубаво време, няма да има пречки той да бъде спазен.“

Камбитов обяви и намерението, от следващата година общината да отделя 50 % от собствените приходи за благоустрояване на селата в община Благоевград.  (чуйте звуковия файл) 

Снимка

Кметът на село Рилци, Живко Чукарски определи днешния ден, като изключително важен за селото и дългоочакван от жителите му.

Изграждането на улица „Илинден“ ще реши основния въпрос на хората в селото – да се отпуши движението, за да е безопасно за децата и за всички, които се движат по пътя.“

Чукарски напомни, че проекта за ремонта на улицата датира от 2005 година, но винаги е било възпрепятствано неговото осъществяване, като благодари на Атанас Камбитов, че дейностите вече са факт. (чуйте звуковия файл)

Снимка

Отец Петър отслужи водосвет за здраве. Сред официалните гости бяха председателя на ОбС – Благоевград Радослав Тасков, зам.-кметовете Иво Николов и Зорница Кралева и представители на общинска администрация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изложба с творби от Международния пленер по живопис „Арт студио 2024” бе открита в Перник

Проявата предшества празникът на града, който се чества на 19 октомври.  Десет художници от България, Сърбия и Турция участваха в тазгодишното 27-мо поред издание на пленера. В продължение на една седмица те рисуваха край бреговете на язовир „Слаковци”. Създадените от тях творби са подредени в галерия „При кмета”. „Този пленер започна с една далечна..

публикувано на 08.10.24 в 19:50

Разследват кражба в село Кулата

Под ръководството на Районната прокуратура – Благоевград, Териториалното отделение – Петрич, се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършена кражба. Установено е, че на 04.10.2024 г. от къща в с. Кулата, община Петрич, били отнети парична сума в размер на 3000 лева, различни по вид накити от бял и жълт метал, както..

публикувано на 08.10.24 в 16:20

Гласуването зад граница: 719 избирателни секции в 57 държави

За предсрочните избори ще бъдат открити 719 секции зад граница в 57 държави. Днес изтича срокът за тяхното образуване от ръководителите на дипломатическите и консулските ни служби. Секции за гласуване извън дипломатическите представителства в Алжир, Австрия, Норвегия и Швейцария Цветозар Томов, заместник- председател на Централната избирателна..

публикувано на 08.10.24 в 15:32

Зърнопроизводителите искат спешна среща с финансовия министър

Зърнопроизводителите настояват до два дни служебният министър на финансите Людмила Петкова да се срещне с тях заради изплащането на т.нар. украинска помощ. Управителният съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите е провел събрание, на което регионалните структури са взели единодушно решение да настояват за такава незабавна среща. Асоциацията..

публикувано на 08.10.24 в 14:23
Мирослав Стоицев

Заместник-кметът на Перник Мирослав Стоицев ще бъде освободен от поста

Зам.-кметът на Перник по строителство Мирослав Стоицев ще бъде освободен от поста си. Това е първата по-сериозна кадрова промяна в екипа на Станислав Владимиров, част от който при спечелването на първия мандат бе и Мирослав Стоицев.  Тежкият ресор и натрупаното напрежение покрай извършваните ремонтни дейности в града са в основата на взетото решение,..

публикувано на 08.10.24 в 14:15

Електромобилисти и ентусиасти се събраха в Банско

Банско беше домакин на мащабното събитие, събиращо собственици на електрически превозни средства от цялата страна. Електромобилисти и ентусиасти се събраха, за да обменят опит и идеи за използването и популяризирането на електрическите автомобили. Събитието се проведе на 5-ти октомври на улица ,,Охрид“ и събра над 100 участници, от които..

публикувано на 08.10.24 в 11:50

Нощ на прилепите в Благоевград

 За девета поредна година Регионалният исторически музей - Благоевград е част от инициативата „Международна нощ на прилепите“. "Мисията ни е да покажем, колко важни са прилепите и защо трябва да ги пазим.  Заедно с нашите приятели от сдружение „Зелени Балкани“ ще разкрием интересни факти за прилепите", обясниха от културния институт.  На 10 октомври..

публикувано на 08.10.24 в 11:18