Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

26 926 пътни нарушения са регистрирани на територията на Кюстендилска област

Общо 26 926 са регистрираните пътни нарушения на територията, обслужвана от ОД на МВР в Кюстендил за периода от 1 януари до 31 август. За същият период са били съставени над 4 хиляди акта, над 3 хиляди фиша, а издадените електронни фишове са над 17 хиляди. Това каза началникът на "Пътна полиция" при ОД на МВР в Кюстендил Радослав Боюклийски, по време на заседание на областната комисия по безопасност на движението. Срещата се прави традиционно преди началото на всяка нова учебна година.

Според Боюклийски, в сравнение с миналата година нарушенията са нараснали с над 11 хиляди. Увеличен е и броят на съставените фишове и актове. Боюклийски посочи още, че с превишена скорост през тази година са били установени общо 17 305 водачи. Хванатите за употреба на алкохол са 251, а 49 - тези след употреба на наркотични вещества. От 1 януари до 31 август на територията на областта са обслужени 252 пътни произшествия. От тях 42 са тежки, с четирима загинали и 49 ранени. Три са произшествията с деца до 17 години, с четири ранени. Боюклийски каза, че са предприети мерки за обезпечаване нормалното откриване на учебната година. За първия учебен ден ще бъдат ангажирани всички налични сили. Пред всяко учебно заведение ще има служител на МВР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Променят движението при 16 км на АМ „Струма“ в посока София

От  днес се променя организацията на движението при 16-ти км на АМ „Струма“ в посока София за всички автомобили. Заради ремонтни дейности по авариралата на 28 април подпорна стена се ограничава движението в дясната активна лента, като трафикът ще преминава по лявата активна лента и изпреварващата лента. Скоростта на движение се намалява до 70 км/ч, а..

публикувано на 29.05.24 в 12:25

Стана ясна причината за пожара в сградата на Община Кресна

Извършване на огневи работи (монтаж на метална решетка на прозорец) в санитарно помещение на третия етаж на сградата е довело до пожара в сградата на Община Кресна, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Благоевград.  Припомняме, че около 09:44 часа вчера е получен сигнал за пожар в административната сграда на община Кресна. Произшествието е..

публикувано на 29.05.24 в 11:33
Първите три газови когенератори бяха пуснати в експлоатация през есента

Нова инсталация ще бъде изградена на площадката на „Топлофикация Перник”

Нова когенераторна инсталация ще бъде изградена на площадката на „Топлофикация Перник”. Дружеството е обявило обществена поръчка с прогнозна стойност 7 млн. лв. без ДДС, а срокът за подаване на оферти е 13 юни. Новата когенерация ще бъде разположена в близост до пуснатите в експлоатация през есента три газови когенератори. В ноизграденото хале ще бъдат..

публикувано на 29.05.24 в 11:20

Безплатни прегледи за множествената склероза в Благоевград

В световния ден за борба с множествената склероза 30.05.2024 г. от 10.30 до 17.30 в Зала 5, в сградата на Община Благоевград, по инициатива на Сдружение „МС СВЯТ“ и съдействието на Община Благоевград, ще бъдат извършвани безплатни профилактични прегледи от водещи специалисти в различни области. Инициативата събира експерти от няколко области в..

публикувано на 29.05.24 в 10:57

Магистрала, или не в Кресненското дефиле

На 4 юни от 16:00 ч в Аула “Максима” на Университета по архитектура, строителство и геодезия ще бъде представен прогреса по проект и инвестиционното предложение “Обща инфраструктура на високоскоростна железопътна линия София - Солун и автомагистрала в участъка Симитли - Кресна”.  Проектът предвижда високоскоростна (над 250 км/час) железопътна..

публикувано на 29.05.24 в 10:29

Видеонаблюдение в реално време на изборите 2 в 1

На изборите на 9 юни ще има видеонаблюдение в реално време. Ще се заснеме и  преброяването на бюлетините, и съставянето на протоколите от секционните комисии. Централната избирателна комисия реши, че броенето започва след обявяване на края на изборния ден - с изключение на тези извън страната, в лечебните заведения, домовете за стари хора, местата за..

публикувано на 29.05.24 в 10:10

Последни сме в Европа по очаквана продължителност на живот

Продължителността на живот в България се е увеличила с година и половина, показват последните данни на НСИ. Изследването е за периода 2021 - 2023 г. спрямо 2020 - 2022 г. В сравнение с преди 10 години обаче има намаление на средната продължителност на живот и при жените, и при мъжете. Оказва се, че хората в градовете живеят повече от 3 години по-дълго..

публикувано на 29.05.24 в 09:23