Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха канабис в двора на 75-годишна жена

63 стръка канабис са намерени и изкоренени от служители на Второ районно управление на МВР в Перник. При специализирана полицейска операция, служителите на реда проверили имот в пернишкото село Студена, собственост на 75-годишна жена. В парник са намерени и изкоренени 63 растения от рода на конопа. Извършен е оглед на място и е започнато досъдебно производство по чл. 354 “в“, ал. 1 от Наказателния кодекс. Действията по разследването продължават под надзора на Прокуратурата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Втори ден на фестивала "Талантино"

Над 300 деца участват във втория ден на театралния фестивал "Талантино" в Благоевград.  Вчера 11-тото издание започна с постановката „Трубадурът и неговите приятели“. В рамките на три дни Благоевград посреща млади артисти от цялата страна, които ще демонстрират своя талант.Програма е насочена към различни възрастови групи. Днес и..

публикувано на 22.06.24 в 10:26

Отново задръстване на ГКПП Кулата

Колони от автомобили са се  образувала преди граничен пункт "Кулата – Промахон", това показват уеб камерите в района. Опашката от чакащи коли в посока Гърция вече е няколко километра и е още от преди 7:00 часа, съобщават пътуващи.  На пункта работят всички налични гишета.

публикувано на 22.06.24 в 07:51

Днес е Черешова задушница

Черешова задушница е съботният ден преди Петдесетница, втората Задушница за годината. Това е ден в памет на всички починали. Нарича се още Спасовска задушница. Свързана е с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на свобода след Велики четвъртък. След Възнесението на Господ входът на царството небесно – раят, е отворен...

публикувано на 22.06.24 в 07:24

Близо 600 туристи ще изкачват връх Руй

Близо 600 туристи от България и Сърбия ще изкачват днес /22 юни/ най- високия връх в Трънско Руй. Върхът е висок 1706 метра и е на границата на България и Сърбия. Международният щурм на върха ще бъде от двете страни на границата. Изкачването от българска страна ще започне от трънските села Ломница и Забел. И двата маршрута са с дължина от около 8 км в..

публикувано на 22.06.24 в 07:10

Слънчево и горещо ще е днес

Днес ще бъде слънчево и горещо. След обяд над планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми.  Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в източните райони - малко по-ниски, в София - около 34°. В планините ще бъде предимно слънчево,..

публикувано на 22.06.24 в 07:02

Асфалтиран е дворът на училището в Горно Драглище

Неотдавна в Горно Драглище беше открита модерна спортна и детска площадка, на която се радват жителите на красивото разложко село. Приключи асфалтирането на двора на училището в близост до площадката, обещано и изпълнено от ръководството на община Разлог и лично от кмета Красимир Герчев. „Спортната и детска площадка да е пълна с деца и спортисти!“ – каза..

публикувано на 21.06.24 в 16:39

Нашествие на марокански скакалци в Петрич и Сандански

Извънредно заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия свика днес областният управител Георги Динев, след получено уведомително писмо от директора на ОДБХ- Благоевград за наличието на масово намножаване на марокански скакалец в общините Петрич и Сандански. Установеното нападение е върху пустеещи площи, пасища и..

публикувано на 21.06.24 в 16:32