Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планов ремонт спира влакове от Септември до Добринище и обратно

На 22 август (четвъртък) няма да се движат пътническият влак „Родопи” № 16103 от Септември за Добринище, който заминава по разписание от Септември в 08:45 ч. и пътническият влак „Родопи” № 16106 от Добринище за Септември, който по разписание тръгва от Добринище в 14:15 часа. 

 За обслужване на клиентите на БДЖ ще бъдат осигурени автобуси. 

Причината за отмяната на влаковете е свързана с планов ремонт на обслужващия съставите локомотив, който трябва да бъде извършен,  с цел гарантиране безопасното придвижване на композициите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Медали за Таекундо клуб “Хоук -Банско”

На 24 и 25 май, в гр.Зворник, Босна и Херцеговина, се проведе петото издание на Международният турнир по таекуон-до ITF Grand Prix Srbski Soko 2024. В състезанието взеха участие над 400 състезатели от 11 страни. Сред тях бяха шестима спортисти от Таекундо клуб “Хоук -Банско”, които спечелиха шест медала в двете дисциплини - спаринг и форма...

публикувано на 27.05.24 в 14:24

Празник на православния дух и традиции в Кюстендил

Празник на православния дух и традиции ще се състои в Кюстендил на 28 май. Празникът е посветен на Св. Патриарх Евтимий Търновски, духовен водач и покровител на България и българския народ. Празникът ще бъде открит с тържествен архиерейски молебен. В програмата са включени театрално-музикална програма, творчески работилници и детски спортни игри,..

публикувано на 27.05.24 в 14:03

Работодатели от Кюстендилско настояват за санкции при фалшиви болнични листове

Контролът, които се упражнява от институциите върху обжалваните болнични листове, беше акцент в дискусия, организирана от Кюстендилската търговско-промишлена палата на тема "Злоупотреби с медицински документи за временна нетрудоспособност". Участие във форума взеха представители от Министерството на здравеопазването в лицето на ръководството на..

публикувано на 27.05.24 в 13:59

Ограничават движението в тунел „Мало Бучино“ на АМ „Струма“

От днес – 27 май, се ограничава движението в тръбата за София на тунел „Мало Бучино“ на автомагистрала „Струма“. Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата за Перник. Временната организация за движение е заради ремонтни дейности на осветлението в съоръжението.   Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание, като следват стриктно създадената..

публикувано на 27.05.24 в 13:56

Горска педагогика с ученици от Кресна

Второкласници от Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Кресна научиха интересни неща за природата и нейните обитатели, благодарение на горски педагози от ЮЗДП. Чрез ролеви игри инж. Вера Станишева и инж. Даниела Белемезова предадоха на децата част от своите знания. Тази година училището чества 100-годишния си юбилей, а мероприятието беше..

публикувано на 27.05.24 в 11:47

Забавления и игри за малчуганите на Гоце Делчев на 1 юни

Международният ден на детето – 1 юни, по традиция ще бъде отбелязан в гр. Гоце Делчев с голям празник. Той ще се състои в Градския парк и ще започне в 10.30 часа на 1-ви юни 2024г. /събота/. За децата на Гоце Делчев ще има музикална програма, много забавления и лакомства, а така също ателие по грънчарство и рисуване, батут, аниматори, любими приказни..

публикувано на 27.05.24 в 11:33

Децата на пернишкия квартал "Тева" остават без игрище

Децата на пернишкия квартал „Тева” остават без игрище заради протест на живущи в жилищните блокове, в близост до които е трябвало да бъде изградено съоръжението. Обитателите на жилищни блокове с номера 3 и 4 са внесли жалба в общината, а на организираната след нея среща са заявили категорично, че не желаят в близост до жилищата им да има игрище...

публикувано на 27.05.24 в 10:45