Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Административният съд в Перник спря заповед на директора на РИОСВ

Административният съд в Перник постанови спиране на предварителното изпълнение на заповедта на директора на РИОСВ - Перник от 4 септември, с която бе спряна дейността на Четвърти и Пети парогенератори в ТЕЦ „Република”. Съоръженията бяха извадени от експлоатация след разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров проверка заради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса, в нарушение на издаденото комплексно разрешително на дружеството. Наложената от екоинспекцията принудителна мярка е оспорена пред съда от изп. директор на "Топлофикация Перник" Любомир Спасов, по чиито думи по време на проверката, както и повече от седмица преди това не е била горена биомаса. Определението на съда в Перник не е окончателно. То подлежи на обжалване пред ВАС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Байдън: Примирие е възможно още утре, ако "Хамас" освободи заложниците

Американският президент Джо Байдън е заявил, че примирие между Израел и "Хамас" е възможно още утре, ако групировката освободи заложниците, които държи. "Израел каза, че зависи от "Хамас", ако искат да го направят, можем да сложим край утре. И примирието ще започне утре", посочи Байдън на събитие за набиране на средства за предизборната му кампания в..

публикувано на 12.05.24 в 09:35

Томина неделя е

Днес е Томина неделя - с нея за православните християни завършва Светлата седмица. В първата неделя след Великден православната църква почита паметта на апостол Тома - един от 12-те Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Апостол Тома е наричан неверни, защото когато мълвата за изчезналото от пещерата тяло..

публикувано на 12.05.24 в 08:42

Облачно с валежи от дъжд

На 12 май ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива  купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°.  Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°

публикувано на 12.05.24 в 07:31

Кметът на Благоевград Методи Байкушев: Дългогодишният проблем на кръстовището при I Учебен Корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград вече е решен

Монтиран е изцяло нов контролер на светофара. До момента той работеше с програматор, който не отговаряше на законовите изисквания. Жълтите светлини се засичаха, а това от своя страна създаваше предпоставки за пътно-транспортни произшествия с автомобили и пешеходци. Имаидея за изграждане на кръгово кръстовище при ЮЗУ. Ако експертите потвърдят, че то е..

публикувано на 11.05.24 в 19:29

Полицията установи 36 водачи, шофирали след употреба на алкохол, и 12 - под въздействие на наркотици

В рамките на изминалия ден са установени общо 36 души, седнали зад волана след употреба на алкохол. Това сочат междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване Закона за движение по пътищата, публикувани на интернет страницата на МВР. Осемнайсет от шофьорите са били с алкохол в кръвта от 0,5 до 1,2 промила, 18 - с над 1,2, петима..

публикувано на 11.05.24 в 18:07

Красив старт на първокласната фермерска среща дадоха самодейците на Разлог

Започна най-голямото събитие в сектора, което се провежда в Разлог.  Изложението ще покаже постиженията в областта на животновъдството.  Акцентът на мащабната среща е представянето на богатото биологично разнообразие на породи селскостопански животни, отглеждани у нас. Над 100 фермери ще покажат най-елитните си животни. Посетителите ще могат да..

публикувано на 11.05.24 в 15:01

95 години Начално училище „Свети Паисий Хилендарски“ Банско

С вълнуващо тържество, учениците и педагози от Начално училище „Св.Паисий Хилендарски“ Банско отбелязаха 95 години от построяването на училището. Чрез техния авторски спектакъл „Големия свят на малкия принц“ те предадоха емоциите си от пътуването на децата в света на знанието и научаването на житейските уроци, водени вещо и с любов от учителите...

публикувано на 11.05.24 в 14:23