Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дистанционни термометри за всички детски градини закупи днес Община Дупница

 Дистанционни термометри за всички детски градини закупи днес Община Дупница.

 Мярката е част от превенцията на вирусните заболявания. Цели се засилен филтър при сутрешния прием на деца. Спира се достъпът на външни лица до всички детски заведения. Общинските звена и сгради са подсигурени с хигиенни материали и антибактериални препарати. Сред тях са автогарата, ГУМ, обществените кухни, администрацията. Автобусите от двете общински линии се дезинфектират след всеки курс.

 От Общината призовават останалите превозвачи и големите търговски вериги също да предприемат мерки за дезинфекция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Санират ГУМ в Петрич

Започва изпълнение на проект за енергийна ефективност и достъпна среда на административната част на ГУМ в Петрич.  Проектът, изготвен и защитен от Община Петрич по Националния план за възстановяване и устойчивост, е насочен към изпълнение на мерки за енергийна ефективност в сградата на ГУМ в Петрич, където се помещават безвъзмездно държавни и..

публикувано на 26.06.24 в 10:53

Борисов получил сигнал за най-висока степен на заплаха вероятно заради подкрепата за Украйна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е информиран, че преди седмица е получен много сериозен сигнал от една от най-влиятелните служби в света за най-висока степен на заплаха, пише БНР. Според Борисов една от възможностите за заплахата срещу него може да идва заради твърдата позиция за военната помощ за Украйна: "И е от, както си го обяснявам аз, заради..

публикувано на 26.06.24 в 10:46

Ремонт на Защитено жилище „Слънчев дом“ в Благоевград

Само един кандидат подаде оферта за участие в обявената от Община Благоевград обществена поръчка за цялостно обновяване на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Слънчев дом“ в Благоевград. Днес конкурсна комисия отвори офертата на „Ювеста 19“ ЕООД, която е предложила срок за изпълнение 45 календарни дни, минималния определен от..

публикувано на 26.06.24 в 09:17

Отбелязваме Международния ден за борба с наркоманиите в Благоевград и Кюстендил

По повод 26 юни - Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества, Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград организира отворено заседание, което ще се проведе днес от 10:30 часа в зала №5 на община Благоевград.След него, отново в зала №5 ще се проведе и Ден на отворените врати за ученици,..

публикувано на 26.06.24 в 08:10

95 години от обявяването на Перник за град

С изложба „Разходка из стария Перник” започват проявите , посветени на 95- годишнината от обявяването на Перник за град. Селището има хилядолетна история, но става град на 26 юни 1929 година с указ на цар Борис III. Експозицията ще бъде подредена в пространството пред Регионалния исторически музей, съобщи Силвия Нотева- уредник в "Нова и най- нова..

публикувано на 26.06.24 в 07:24

Слънце до обяд, следобяд и валежи и гръмотевици

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, ще има условия за градушки. В планинските райони явленията ще са интензивни. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните..

публикувано на 26.06.24 в 05:39

Специализирана полицейска операция в Перник

Специализирана полицейска операция, свързана с противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и спазване на Закона загражданска регистрация е проведена на територията на град Перник.  Задържани за до 24 часа за установяване на самоличност и съпричастност към извършени престъпления са пет лица. В рамките на шест часа - от 06, 00 до..

публикувано на 25.06.24 в 16:10