Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Земен получи като дарение защитни маски

 Дарението е предоставено от Китайско-централноизточна европейска асоциация за насърчаване на международната търговия и лично от председателя на организацията за България Ли Яджюн. То включва 10 000 маски.


 Част от тях ще бъдат персонално раздадени по домовете на всеки един жител на общината. Маски са раздадени вече на личните лекари и стоматолога, който работи в Земен, както и на спешната помощ. Маски има и за служителите от полицейския участък в града, пожарникарите, социалния патронаж и общинската администрация. 

 Социалните служители ще раздават маски и на хората за които се грижат.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С питка за успешна кампания стартира приемането на документи в ЮЗУ

С питка за успешна кампания стартира приемането на документи за участие в класирането за прием  в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. На първия етаж на Учебен корпус №1 се приемат документи на хартиен носител, документи могат да се подават и онлайн. Доц. Илия Недин, зам.-ректор по образователни дейности, пожела Зам.-ректорът по образователни..

публикувано на 17.06.24 в 12:21

Безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна

От днес до 21 юни ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Те ще се провеждат в лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкулозата в областните градове. Инициативата е част от кампанията "Седмица на отворените врати", която се организира в изпълнение на..

публикувано на 17.06.24 в 10:57

Автошоу „Скорост и високи токчета“ в Разлог

Скорост, точност, прецизност и умение зад волана, демонстрираха участниците в Автошоу „Скорост и високи токчета“ в Разлог. За втора поредна година Община Разлог и DIAMO Racing Group организираха състезание за дамите – шофьори. Домакин бе отново Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство, Разлог. Състезанието се състоя в три кръга,..

публикувано на 17.06.24 в 09:52

Промени в разписанието на БДЖ

От днес БДЖ прави допълнителни промени в разписанието на някои влакове, за да облекчи натовареността на движението на Централна гара-София заради ремонта на коловозите. Модернизацията на част от тях е завършена. Промени ще има в движението на бързи и пътнически композиции, а актуална информация за разписанието може да бъде получена от служителите на..

публикувано на 17.06.24 в 09:32

Президентът Радев свиква първото заседание на 50-ото НС на 19 юни

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9.00 часа на 19 юни 2024 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът насрочва първото заседание на 50-ото Народно събрание На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат..

публикувано на 17.06.24 в 09:29

Режим на водата в селата Мощанец и Слащен

От ВиК Благоевград уведомяват, че във връзка с намаляването на дебита на водоизточника, се въвежда режим на водоподаването в с. Мощанец, общ. Благоевград и с. Слащен, общ. Сатовча.  В село Мощанец, община Благоевград, водоподаването ще се осъществява в понеделник и петък от 17:00 до 22:00 часа.  В село Слащен, община Сатовча, водоподаването ще се..

публикувано на 17.06.24 в 09:21

Предимно слънчево време

Днес - 17 юни - времето ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°.

публикувано на 17.06.24 в 06:59