Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посещенията в парковете в Благоевград с определени маршрути за разходка

По заповед на кмета инж.Румен Томов се разрешава разходката в  градските паркове и градини на територията на община Благоевград по определени маршрути, за времето на пандемия от коронавирус. 

Придвижването на пешеходци за парк „Бачиново“ се осъществява през обозначените за целта места. Алеята за парк „Бачиново“ в посока езерото е отворена.  В парк „Бачиново“, обиколката около езерото, е указана със схеми за движение. Изходът от парк „Бачиново", в посока централна градска част, е през обозначени места,  определен е маршрут на движение по тротоара на пътя село Бистрица –  Благоевград или покрай река Бистрица. 

Парк „Даме Груев“ и градската градина също са с обозначени маршрути за разходка.

Разрешават се разходки в парковете всеки ден на деца до 12 години, придружавани от родители или членове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч.  

Собственици на кучета, но не повече от един, може да посещават парковете във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч. 

От Общината апелират да се влиза в парковете само по обозначените маршрути за разходка. Спазването на определените маршрути за разходка ще се контролира от служители на община Благоевград и на ОД на МВР – Благоевград .

Припомняме, че са задължителни: носенето на предпазни маски  и  спазването на физическа дистанция от минимум 2,5 метра. Забранява се ползването на спортни съоръжение и детски площадки


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

77-годишен блъсна и уби 75-годишната си съпруга

77-годишен  водач прегази и уби 75-годишната си съпруга, в бобовдолското с.Блато, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.  Инцидентът е станал снощи в 19.50 ч. При неправилна маневра на заден ход, движейки се по черен път в посока с. Вуково, мъжът е блъснал съпругата си, която е попаднала под автомобила. Пострадалата е починала на..

публикувано на 03.10.24 в 11:05

Поредно заседание на ВСС без номинации за главен прокурор

И на третото поредно заседание на Висшия съдебен съвет - с възможност да се правят предложения за главен прокурор, номинации няма. Последното заседание за внасяне на кандидатури е следващият четвъртък. Номинации могат да правят поне трима членове на Прокурорската колегия и правосъдният министър, но Мария Павлова вече обяви, че няма да се възползва от..

публикувано на 03.10.24 в 10:16

Престъпления против политическите права на гражданите в Кюстендилско

Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се провеждат действия по разследване на извършени престъпления против политическите права на гражданите. Образувани са пет бързи производства за извършени престъпления против политическите права на гражданите. В рамките на водените производства е установено, че в гр. Кюстендил, гр. Дупница и гр...

публикувано на 03.10.24 в 09:50

Авария остави без топла вода пернишки квартали

Авария остави без топла вода голяма част от пернишките квартали „Изток” и „Мошино”, съобщиха от „Топлофикация Перник”. С нарушено топлоподаване са близо 60 жилищни блока. Без топла вода са и три училища, две детски градини, филиалът на ДКЦ-1, ресторанти, административни и фирмени сгради.  Аварията е на главен топлопровод и се очаква да бъде отстранена..

публикувано на 03.10.24 в 09:34

Мият съдовете за смет в Благоевград

От четвъртък започва кампания по измиване и дезинсекция на съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки на територията на община Благоевград. Дейностите ще продължат до 11 октомври (включително).  Целта е постигане на по-високо ниво на хигиена и предотвратяване на потенциално разпространение на вредители, в това число насекоми и гризачи,..

публикувано на 03.10.24 в 08:12

До 28 градуса в първия четвъртък на октомври

Времето ще бъде слънчево с разкъсана висока, по-късно през деня над крайните северозападни райони, и средна облачност. Ще духа слаб южен вятър и с него дневните температури ще се повишат.  М аксималните ще бъдат между 23° и 28°.

публикувано на 03.10.24 в 08:06

Виктория Енрико Георгиева представи в Благоевград "Всички наши решения"

Преподавателят по български език и литература в София  Виктория Енрико Георгиева представи тази вечер в Благоевград сборника си с разкази "Всички наши решения".  Пред любителите на четенето, дошли в Регионалната библиотека, авторката говори за своите вълнуващи истории и впечатляващи герои в изданието „Всички наши решения“.  Разказите се разгръщат..

публикувано на 02.10.24 в 18:28