Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои мерки остават в сила и след края на извънредното положение

Автор:
мерки срещу коронавируса

Въпреки че днес е последен ден от обявеното на 13 март извънредно положение, след края му в сила остават някои от предприетите мерки за ограничаване разпространението на коронавируса. 

Остава в сила изискването за спазване на социална дистанция и за носене на предпазни средства в градския транспорт и в закрити помещения. 

При неспазване на тези разпоредби глобата е от 300 до 1000 лева. 

Запазва се изискването хората под 60 години да не пазаруват във времето от 8.30 до 10.30 ч

Все още не е разрешено сядането на пейки и по поляни.

Всеки заразил се с вируса ще трябва да се изолира, при нарушение глобата остава 5 000 лв.

В сила остава 14-дневната задължителна карантина за пристигналите в България от страни с коронавирус.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Банско и Община Виница ще продължат сътрудничеството си

Община Банско и македонската Община Виница ще развиват и надграждат партньорските си отношения – така може да се обобщи дискусията на кметовете Стойчо Баненски и Миле Петков. Кметовете и техните екипи обсъдиха на среща в Банско възможностите за продължаване на многогодишното сътрудничество на двете общини, през което са реализирани редица..

публикувано на 03.06.24 в 16:26

Протест затвори пътя до благоевградското село Изгрев

50-ина жители на благоевградското село Изгрев излязоха на протест и затвориха достъпа до населеното място. Недоволството на хората е заради сметището, а проблемът е от години. Първоначално протестиращите влязоха в пререкания с полицията, защото блокираха кръговото кръстовище преди селото, а разрешението за протест е в началото, до табелата...

публикувано на 03.06.24 в 15:00

Нарушено водоподаване в село Мосомище

От 04.06. до 28.06 ще бъде извършен ремонт на уличен водопровод в с. Мосомище, община Гоце Делчев. В рамките на този период, от 09:00 ч. до 16:00 часа, водоподаването ще бъде нарушено. За улесняване на работния процес е необходимо живущите в този район да преместят личните си моторни превозни средства. От ВиК Благоевград апелират жителите на..

публикувано на 03.06.24 в 14:28

"Чиста Струма RUN" ще се проведе за поредна година

Благотворителна обиколка със специално подбран маршрут по бреговете на реките Струма и Банщица, организира за пореден път на 23 юни сдружението "Чиста Струма". Събраните средства от бягането ще бъдат вложени в регулярното почистване, сортиране и транспортиране на отпадъците от замърсените реки в района на Кюстендил. Надпреварата и през тази година..

публикувано на 03.06.24 в 13:41

В Благоевград пристигнаха бюлетините за изборите 2 в 1

272 550 са бюлетините за членова на Европейския парламент, 304 000 са за гласуване на изборите за народни представители. Изборните книжа за 1 Многомандатен изборен район – Благоевград пристигнаха малко след 11 часа. Те ще се съхраняват в помещение до Музея на водата. Камионът с бюлетините бе посрещнат от председателя на РИК, Мартин Бусаров и..

публикувано на 03.06.24 в 12:53

От 1-ви юли ваучерите за храна ще бъдат само електронни

Остава по-малко от месец до изтичането на преходния период, в който работещите могат да получават ваучерите си за храна - и на хартия, и в електронен вариант. От 1-ви юли те ще бъдат само електронни. За БНР главният секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България Таня Обущарова обясни, че търговците ще продължат да приемат..

публикувано на 03.06.24 в 11:21

НОИ: От 7-и юни започва изплащането на пенсиите за настоящия месец

От петък, 7-и юни, започва изплащането на пенсиите за настоящия месец чрез пощенските станции. Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни 2024 г., посочват от Националния осигурителен институт (НОИ). Утре, 4-и юни, ще бъдат изплатени паричните обезщетения за..

публикувано на 03.06.24 в 10:20