Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят пътен надлез „Иван Вазов” в Перник

Надлезът е строен преди повече от 30 години и оттогава по него не са извършвани конструктивни ремонти.
Снимка: Елена Тамакярска

От 9 часа днес (20 май) до 18 октомври се спира движението по надлез „Иван Вазов” в Перник. Автомобилният трафик ще бъде пренасочван по обходни маршрути. 

Въвежда се и временно маршрутно разписание за автобусите преминаващи по надлеза. Промяната засяга три градски и четири междуселищни линии, както и автобусите по линията Перник – София. 

Пътният надлез е строен преди повече от 30 години и оттогава не му е правен конструктивен ремонт. Той е разположен над жп линия и републиканския път за Кюстендил и свързва центъра на града с кварталите над автогарата.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха двама младежи за агресия в Спешна помощ - Перник

Задържани са двама 18-годишни младежи, които са проявили агресия в Центъра за спешна помощ в Перник. Младежите са счупили стъкло на врата в отделението и отправяли закани към персонала. Недоволството си обяснили с бездействие от страна на медиците, които трябвало да окажат спешна помощ на техен приятел на 16 години. По случая е образувано бързо..

публикувано на 13.05.24 в 15:04

Вътрешният министър в Благоевград: Има проблем и в обучението на шофьорите

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов бе гост-лектор в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Преди срещата със студенти и преподаватели Стоянов коментира пред журналисти двете специализирани операции, започнали днес.  Първата операция е  на територията на Бургаска област по линия на предстоящите избори. Проверени са 17 търговски обекта,  образувани са 7..

публикувано на 13.05.24 в 14:57

Международен фестивал „Шарено цвете“ в Благоевград

На 17 и 18 май колоритът на Международния детски фолклорен фестивал „Шарено цвете“ завладява Благоевград за 4-ти път. Над 800 талантливи деца и ученици от цяла България, Р Северна Македония и Гърция ще пеят и танцуват на голяма сцена на площад „Македония“. Празничната програма ще започне в 9.30 часа в петък. Целта на фестивала „Шарено..

публикувано на 13.05.24 в 14:52

Как се използва езиковата платформа "БЕРОН"

Българската академия на науките пусна за безплатно ползване езиковата платформа "БЕРОН". Платформата дава удобен и лесен достъп до официалния правописен речник на български език. Актрисата Гергана Стоянова ни учи на правоговор - дигитално Ако отворите някоя интернет търсачка и въведете адреса “ beron.mon.bg ” ще достъпите Официалният правописен..

публикувано на 13.05.24 в 11:46

От 1-ви юли пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се повишават с 11%

Служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов предлага на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) пенсиите, отпуснати до края на миналата година, да бъдат актуализирани с 11% от 1-ви юли. Пред БНР Иванов припомни, че по Швейцарското правило осъвременяването се изчислява на 10% заради по-ниската от прогнозираната..

публикувано на 13.05.24 в 11:41

Операция на МВР за колани и безопасно шофиране

Специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата стартира днес. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и..

публикувано на 13.05.24 в 10:34

От днес работим за себе си

Днес е Денят на данъчната свобода за 2024 година. Икономистите от Института за пазарна икономика (ИПИ) изчисляват, че 134 дни са били необходими на работещите българи, за да се издължат на държавната хазна. Средно за един ден българите изработват 562 млн. лв. Икономистите използват заложените приходи в бюджета в размер на 75,3 млрд. лв. и на базата на..

публикувано на 13.05.24 в 09:24