Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Празник „Време за природата“ организираха съвместно Радио Благоевград и „ВиК“ ЕООД – Благоевград

  С цветен и емоционален празник, Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, изразиха за пореден път, своето отношение към околната среда и природата. Няколко повода бяха обединени в събитието – днешният Световен ден на околната среда, отминалият 1 юни – Ден на детето и 22 март – Световният ден на водата, който не бе отбелязан подобаващо, заради извънредното положение.

  В празника, който се проведе в единствения в България „Музей на водата“,  участваха деца и служители на „ВиК“ – Благоевград. Присъстващите бяха поздравени с прекрасни музикални изпълнения на ученици от Вокално студио "Фа Диез", а пенсионираните тази година служители на Водоснабдителното дружество, традиционно получиха грамоти и подаръци за дългогодишната си работа в институцията. Най-малките участници в празника – децата, имаха възможност да рисуват върху тениски на тема: „Водата е живот“, след което, най-оригиналните творби бяха наградени.

„Жена, която се опитва да опази околната среда“, „Лодка в морето“, „Гора, дървета и река“, бяха част от темите, които децата нарисуваха върху тениски, като най-сполучливите от тях, ще бъдат изложени в „Музея на водата“, за да останат хубав спомен от днешния празник.

„Много сме впечатлени от таланта на децата, има и абстрактни рисунки, пречупени през тяхната призма. Децата пресъздават начина, по който трябва да пазим природата и водата, аз съм впечатлена, че децата знаят и че така възпитаваме в тях отношение да пазят и безценния ресурс, какъвто е водата. Това са деца на служители на „ВиК“ – Благоевград, затруднени сме в избора, но ще изберем най- сполучливите рисунки“ – коментира инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация“ – Благоевград.

„Впечатли ме това, че децата се забавляват истински и това, че им се предоставя възможността на днешния ден да покажат своето отношение, какво знаят те за природата, е нещо безценно. Рисунките на децата показват, че те имат чувствителност към темата за водата и околната среда. След като на тази възраст децата имат такова отношение към темата околна среда, нещата са много добри и ние трябва да продължим да работим всички заедно – възрастни хора, институции, медии, учители. Защото децата, които бъдат възпитани днес да имат отношение към природата, утре ще бъдат нейни добри стопани“ – коментира Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград, съорганизатор на днешния празник, който премина под мотото „Време за природа“.

Подробностите можете да чуете в репортажа на Биляна Славчева – > 


Вижте още

„На меНе ми пука!“ – новият младежки подкаст по Радио Благоевград

В ефира на Радио Благоевград и в дигиталните канали на медията ни стартира нов младежки подкаст. Той е съвместен проект на Младежки център RAISE YOUTH – Брезник и предаването „Тийн Зона“. Първият епизод на подкаста е посветен на финансовата грамотност на младежите – инвестиции, планиране на разходите, организиране и контрол на финансовите..

публикувано на 13.03.23 в 10:21

Преподаватели от ЮЗУ с изложба в Радио Благоевград

Преподаватели-художници от катедра „Изобразително изкуство“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“ представят поредна изложба. Експозицията ще бъде открита на 14 март 2023 г. (вторник) от 16:00 часа в Арт салона на Радио Благоевград. Инициативата е посветена на 50-годишнината на Радио Благоевград, с което университетът има дългогодишно..

публикувано на 09.03.23 в 14:01

Радио Благоевград на 50: Споделено с приятели

Споделено с приятели – под това мото започаха инициативите на Радио Благоевград, посветени на неговата 50-годишнина. Този следобед бе поставено началото в Арт салона на медията, с Обща изложба на жените творци от Благоевград. Д иректорът на Радио Благоевград, Рина Далева, откри експозицията, която привлече представители на различни институции и..

публикувано на 21.02.23 в 16:58

Споделено с приятели

В навечерието на 8 март, Арт салонът на Радио Благоевград представя традиционна обща изложба на жените творци. Дружество „Искрици“ е съорганизатор на проявата, която се провежда със съдействието на Югозападния университет, Сдружение „Ние, жените“ и Винената партия. Официалното откриване е на 21 февруари от 16 часа.  „Споделено с..

публикувано на 20.02.23 в 15:40

„Звезди в Радиото – 2023”

Представяме на вниманието Ви дванадесетото  издание на конкурса „Звезди в Радиото”,  в който имате възможност да участвате. „ Звезди в Радиото – 2023 ” -  8 и 9 април  2023 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела –..

публикувано на 15.02.23 в 10:00

„Хора помагат на хората“

Радио Благоевград се включва в  международната инициатива в знак на подкрепа и солидарност с жертвите на опустошителните земетресения, засегнали Турция и Сирия. На  15 февруари, сряда, точно в 9:45 българско време  в ефира на европейските радиостанции ще прозвучи песента „ Хора помагат на хората “ (People Help the People) в изпълнение на..

публикувано на 15.02.23 в 09:00

Ден на Дико Илиев в Радио Благоевград

На 15 февруари се навършват 125 години от рождението на Дико Илиев – композитор, диригент, самороден талант, уникално явление в нашата култура.   Днес в Радио Благоевград ще представим творчеството на Дико Илиев, който е автор на десетки хора, маршове, валсове, ръченици, китки за духов оркестър. В предаването „Утро“ с водещ Спаска..

публикувано на 15.02.23 в 08:55