Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължават извънредната епидемична обстановка

Кирил Ананиев
Снимка: БТА

Срокът на извънредната епидемична обстановка ще бъде удължен с две седмици – до края на юли, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. 

Предстои да бъде издадена заповед с разяснения за носенето на предпазни маски. 

Ананиев посочи, че контролът по спазването на мерките ще бъде засилен, като при необходимост областните кризисни щабове ще ограничават масови прояви. 

На пресконференцията участваха председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Половин Перник ще бъде без вода днес заради авария

 Водоподаването се преустановява тази сутрин в 8 часа. До отстраняването на аварията вода няма да има в централната градска част и в кварталите "Профилакториум", "Калкас", "Могиличе", "Варош", "Драгановец", "Проучване", "Бела вода", "Стара чешма" и "Радина чешма". Без вода ще бъдат също град Батановци и селата Богданов дол, Ярджиловци, Витановци и..

публикувано на 02.07.24 в 05:13

Слънчев и горещ вторник

Днес в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. По-интензивни ще са явленията в Северозападна България. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, вечерта ще започне да се..

публикувано на 02.07.24 в 05:11

Нов заместник областен управител на Благоевград

Днес в сградата на Областна администрация Благоевград се състоя официалната церемония по встъпване в длъжност на Елхан Кълков, който бе представен на служителите в администрацията. Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев от 26.06.2024 г. на длъжността заместник областен управител на област Благоевград е назначен Елхан Кълков. Роден в с...

публикувано на 01.07.24 в 16:17

МОН публикува резултатите от външното оценяване след 7. клас

Министерството на образованието и науката (МОН) публикува резултатите от националното външно оценяване в края на 7. клас. Проверката става в системата на МОН  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. Над 59 000 седмокласници на НВО по български език и литература На национално външно оценяване по български език и литература..

публикувано на 01.07.24 в 16:00

Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен съд Благоевград

В Окръжен съд Благоевград се състоя официална церемония по полагане на клетва и встъпване в длъжност на младши съдия Вили Дацов, който е назначен с решение на СК на ВСС  и след успешно завършено оучение в НИП. Съдия Татяна Андонова - зам.-председател на Окръжен съд – Благоевград, от свое име, и от името на всички съдии и съдебни служители,..

публикувано на 01.07.24 в 14:37

Ремонт на 70-годишен резервоар решава проблема с водата на три села

Частично бедствено положение обявиха в общините Рила, Кочериново и Бобошево от днес със заповед на областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски. Това се налага поради сериозните проблеми с водоснабдяването. Най-засегнати са трите села -  Мурсалево, община Кочериново, Слатино, община Бобошево и Смочево, община Рила.  "Проблемът е..

публикувано на 01.07.24 в 14:12

Задържаха водач на лек автомобил заради хулиганство в Перник

21-годишен водач на лек автомобил е задържан в Перник заради хулиганство на пътя. Инцидентът е станал на кръстовището за кв. „Тева” в късния следобед на 28 юни. След спор заради засичане младежът нанесъл удари с тръба на друг шофьор и на управлявания от него автомобил и напуснал местопроизшествието. Потърпевшият подал сигнал в полицията и..

публикувано на 01.07.24 в 12:25