Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболист на "Миньор" Перник е с положителна проба за коронавирус

Той е бил тестван след като е вдигнал температура по време на подготовката на отбора в спортната база в село Ковачевци.

Далият положителна проба футболист е на домашно лечение и към момента няма други симптоми освен температура. Днес ще бъдат направени изследвания на останалите футболисти от отбора.

Представител от клуба ще уведоми РЗИ Перник за положителната проба и ще се чакат предписания от институцията. От клуба съобщиха, че насрочената за днес контрола с ЦСКА 1948 няма да се играе. 

Досега футболистите на "Миньор" са тествани три пъти за COVID-19, като до момента тестовете са им били отрицателни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Коктейл за зрелостниците от Банско

Кметът Стойчо Баненски покани на коктейл учениците от Банско, които завършват средното си образование. Заедно със Сашка Въчкова – зам.-кмет, и Иван Докторов – секретар на община Банско, той посрещна абитуриентите от Випуск` 2024 г. от Средно училище “Неофит Рилски“, Професионална гимназия по електроника и енергетика, Професионална лесотехническа..

публикувано на 14.05.24 в 10:48

Част от Перник е без вода заради ремонтни дейности

Част от Перник е без вода заради ремонтни дейности. Водоподаването е спряно на живущите в района на бившия Винпром, кварталите „Тева” и „Иван Пашов” , а причината е присъединяване към водопроводната система на новоизградения от общината водопровод на ул. „Република”, обясниха от ВиК. Заради превключването, без вода са и част от ул. „Ю. Гагарин” и село..

публикувано на 14.05.24 в 10:26

Надзорният съвет на НОИ решава за 11% увеличение на пенсиите

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) ще реши за увеличението на пенсиите от първи юли. В Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година е заложен ръст с 11%. В края на миналата седмица обаче стана ясно, че експертните сметки на Националния осигурителен институт (НОИ) сочат, че повишението трябва да бъде с..

публикувано на 14.05.24 в 09:21

По няколко преписки работи прокуратурата срещу кмета на Дупница

След провеждане на разследване Районната прокуратура е събрала достатъчно доказателства и днес следобед е било повдигнато обвинение на кмета на Дупница Първан Дангов за престъпление срещу личността на временно изпълняващия длъжността началник на полицията в Дупница гл. инспектор Йордан Зарев, Това съобщи на брифинг ръководителят на Районната..

публикувано на 14.05.24 в 07:30

Облачно и дъждовно време

Днес облачността ще остане значителна, около и след обяд над Западна България - купесто-дъждовна и там ще има краткотрайни валежи; на отделни места, главно в планинските райони ще са временно интензивни и значителни по количество. В източната половина на страната валежите ще са само на отделни места, предимно слаби. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 14.05.24 в 06:56

В Перник беше открита 44-та конвенция на Федерацията на европейските карнавални градове

С парад на знамената на страните - участнички, днес в Перник беше открита 44-та конвенция на Федерацията на европейските карнавални градове /ФЕКГ/. Перник за втори път е домакин на годишното общо събрание на организацията. Шествието, в което се включиха пристигналите в Перник над 100 делегати от 20 държави, тръгна от Минната дирекция към площад..

публикувано на 13.05.24 в 19:41
Първан Дангов

Кметът на град Дупница е привлечен в качеството на обвиняем за отправени закани спрямо длъжностно лице

Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се водят действия  по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 144, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – закана с престъпление против личността на длъжностно лице.По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на Първан Дангов, кмет на град Дупница, в..

публикувано на 13.05.24 в 19:26