Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напълно обновената Детска градина „Радост“ в град Гоце Делчев бе открита днес

Детска градина „Радост“ в град Гоце Делчев е напълно обновена по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в град Гоце Делчев“ на стойност 6 186 670.00 лева.

Извършен е цялостен външен и вътрешен ремонт на сградата и дворното пространство. Обновени са всички инсталации на сградата. Доставено е ново оборудване и обзавеждане за всички помещения. 

На тържественото откриване днес присъства заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, ръководството на община Гоце Делчев, общински съветници, директори на детски и учебни заведения, родители.

 „В резултат на партньорството, което имаме с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в последните години в община Гоце Делчев се реализираха много проекти. Сред тях са цялостното обновяване на Западния квартал, по образователната инфраструктура, освен Детска градина «Радост» са включени също Детска градина "Калинка" и Второ Основно училище, което е пред завършване до края на месеца." –  каза в своето приветствие кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. Той подчерта, че в конкретния случай не става въпрос за обновена, а за напълно нова Детска градина, защото от откриването й през 1967 г. до момента в ДГ "Радост" са правени само козметични ремонти.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова също изрази задоволството си от резултата, който вижда и положените усилия от страна на местната власт и изпълнителите. "Община Гоце Делчев е наш бенефициент от първия програмен период с проекти за над 30 милиона лева. Към настоящия момент изпълняваме съвместно проекти за над 12 милиона лева. Предстои ни да обновяваме многофамилни жилищни сгради, да откриваме и нови социални услуги до края на този програмен период." – заяви заместник-министър Николова.

Преди да прережат лентата на новото детско заведение, кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов връчи на заместник-иминстър Деница Николова почетния знак на града и й подари книга, посветена на патрона на града.

В прерязването на лентата на новата за града придобивка, участва и председателят на Общинския съвет Димитър Балтаджиев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Празнуваме Спасовден

Българската православна църква чества днес Възнесение Христово или Спасовден. Празникът е подвижен и винаги се пада в четвъртък точно 39 дни след първия ден на Великден. Спасовден е професионален празник на хлебари, шофьори, строители, хотелиери и цветари.  Именици на Спасовден са хората, носещи имената Спас, Спасена, Спасимир, Спасимира, Спасияна,..

публикувано на 13.06.24 в 07:21

Слънце в Южна, дъжд и гръмотевици в Северна България

Днес преди обяд облачността ще е разкъсана, на много места до предимно слънчево. Около и след обяд отначало в планините и планинските райони, а по-късно и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На повече места ще са явленията в Северна България...

публикувано на 13.06.24 в 07:15

Младежкият парламент духна 24 свещички за рожден ден и изпрати абитуриентите си

Със  стилен коктейл и много гости Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград изпрати своите абитуриенти. Зам.-кметът Боряна Шалявска пожела попътен вятър на младежите, а директорът на центъра Богдана Костадинова  и  зам.-директорът д-р Александра Ковачева да сбъднат мечтите си. 39 абитуриенти получиха и своите плакети. Членовете..

публикувано на 12.06.24 в 19:35

Отбелязват 130 години от рождението на Димитър Пешев

Кръгла маса по повод 130 години от рождението на Димитър Пешев ще се състои в родния му град Кюстендил. На 13 юни се отбелязва годишнината от рождението на Пешев - един от достойните българи на 20-и век. За участие в дискусията са поканени писателката Теодора Димова, писателят и редактор Владимир Зарев, авторът на литературоведски изследвания,..

публикувано на 12.06.24 в 16:26

Нови автомобили получиха полицейските управления в Бобов дол и Дупница

По един нов  автомобил получиха началниците на Районното управление в Дупница и Районното управление в Бобов дол - Йордан Зарев и Марио Миланов, от директора Областна дирекция на МВР в Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров. Автомобилите са предназначени за контрол на пътното движение от служители на двете управления. Те са брандирани с надписите..

публикувано на 12.06.24 в 15:40

БЧК започна раздаването на храни и хигиенни продукти

БЧК започна раздаването на храни и хигиенни продукти, които ще достигнат до над 618 000 уязвими български граждани. В пакетите, които ще получат уязвимите групи, има два вида месни консерви и различни видове хигиенни продукти, обясни пред БНР д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор на БЧК.  Предоставянето на тази помощ е регулирано...

публикувано на 12.06.24 в 14:19

Полиция и жандармерия охраняват черешобера в Кюстендилско

Продължава специализираната полицейска операция за охрана на черешовата кампания в Кюстендилска  област. От днес в екипи са включени и служители на Регионална дирекция "Гранична полиция“ и жандармерията. Маршрутите на екипите са  съгласувани с местната власт. Поетапно ще бъде увеличено полицейското присъствие в районите с черешови насаждения и около..

публикувано на 12.06.24 в 11:28