Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятна академия по приложно изкуство отваря врати за децата на Брезник

От днес до края на месец август посетителите на работилницата по грънчарство ще изучават тънкостите на древния занаят. Заради епидемичната обстановка тази година в една група се допускат до 15 участници. 

Заниманията ще се провеждат два пъти седмично в дните вторник и четвъртък, в интервала между 9:30 и 12:30 часа, при строго спазване на противоепидемичните мерки, съобщи директорът на Общинския исторически музей в Брезник – Емилия Велинова. Ръководители на курсовете са приложниците Даря и Сашо Евтимови. Заниманията са безплатни и при благоприятно време ще бъдат на открито – на площадката пред изложбената зала “Военен клуб”. 

На старта на академията днес, пред музея ще бъде показана представената онлайн по време на извънредното положение, детска изложба на пролетни и великденски картички.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Двувековната черква „Св. Неделя“ в село Докатичево отвори вратите за храмовия си празник

Днес, когато православната църква почита паметта на  Света Великомъченица Неделя, миряни от община  Симитли посетиха  едноименния храм в село Докатичево за да уважат празника  на църквата. Божият дом е построен  в средата на XIX век в Църкварска махала  в селото . В архитектурно отношение представлява голяма каменна..

публикувано на 07.07.24 в 16:31

ДСБ предлага технически кабинет с третия мандат

"Демократи за силна България" предлага технически кабинет с третия мандат. Ръководните органи на "Продължаваме промяната" и на "Демократи за силна" България провеждат отделни свои заседания, на които една от обсъжданите теми е коалиционната политика. В резолюция от Изпълнителния съвет на ДСБ се казва, че формацията предлага на партньорите си в ПП-ДБ да..

публикувано на 07.07.24 в 12:21

Рок, опера и латино се преплитат в Летен уикенд в Благоевград

Пореден уикенд, наситен с различни музикални жанрове, подготвя Община Благоевград за жителите и гостите на областния център. Началото ще бъде поставено на 12 юли от 20.00 часа, когато на сцената на площад „Македония“ ще излязат солистите и оркестрантите на Камерна опера – Благоевград, за да поднесат компилация от най-доброто от Сезон 2024 г. на един..

публикувано на 07.07.24 в 11:50

Община Петрич събра и извози над 25 тона изхвърлени автомобилни гуми

Събирани от нерегламентирани места през последните две години стари автомобилни гуми се извозват до специализирани предприятия за рециклиране и оползотворяване. Гумите се съхраняваха при входа на депото за битови отпадъци край Петрич. Близо 250 тона е количеството, за което се създава организация по извозване. Част от гумите са събирани от служители..

публикувано на 07.07.24 в 10:42

Черквата „Света великомъченица Неделя“ в Сатовча отбелязва своя храмов празник

Неврокопският митрополит Серафим отслужва света литургия в черквата „Света великомъченица Неделя“ в Сатовча, съобщават от Неврокопската епархия. Храмът е  изградена преди 180 години.  На днешния ден отбелязваме и паметта на света Неделя. През 1954 г. Светият синод на Българската православна църква постановява втората неделя след Петдесетница да бъде..

публикувано на 07.07.24 в 10:11

Жълт код за жеги в 14 области

Жълт код за горещо време и високи температури е обявен в 15 области на страната днес, показва сайтът на Националния институт по метеорология и хидрология. В Северна България температурите ще са високи в областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе. За територията на Южна България жълт код е обявен за областите..

публикувано на 07.07.24 в 09:31

Монтират предпазен парапет на пешеходната алея до река Благоевградска Бистрица

В понеделник започва монтиране на предпазен парапет на пешеходната алея до река Благоевградска Бистрица при моста на кооперативния пазар (между ул. "Джеймс Баучер" и ул. "Крали Марко"), очаква се той да бъде готов до края на работната седмица. Алеята зад кооперативния пазар е едно от най-предпочитаните места за отдих, тъй като дърветата и реката правят..

публикувано на 07.07.24 в 09:06