Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисия от Банско ще проверява ползването на термална вода в Добринище

На сесията днес Общински съвет – Банско прие предложената от кмета на община Банско Иван Кадев нова Наредба за преместваемите обекти, другите елементи на градското обзавеждане, рекламните, информационните и монументално-декоративните елементи на територията на общината. 

В нея коректно се уреждат зоните за поставяне на обектите по наредбата и се въвеждат нови срокове за разрешителните. Ползването на минерална вода от сондажите в град Добринище предизвика оживени дискусии. 

Съветниците избраха временна 5-членна комисия, която да извърши проверка за правомерното ползване на термална вода. 

В началото на заседанието, Общинският съвет беше уведомен, в съответствие с Правилника за организацията и дейността му, за регистрирането на група съветници от ПП ГЕРБ. В нейния състав влизат пет съветника под председателството на Костадин Загорчин. Общинският съветник Георги Икономов заяви, че остава в местния парламент като независим.

Заседанието беше закрито, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, но беше излъчвано на живо в социалните мрежи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изложба „За България с любов“

Новосъздаденото Сдружение „Млади Български Творци“ организира своята първа изложба в Банско. Авторите са подредили творбите си във фоайето на читалище „Никола Вапцаров“, където изложбата им ще остане до 7 юни. В присъствието на секретаря на Община Банско Иван Докторов и на много любители на изкуството, изложбата бе открита с кратко представяне на..

публикувано на 28.05.24 в 11:21

Черешов туризъм в Кюстендилско, за втора година овощари организират "Набери си сам"

В Кюстендилско, където започва кампанията по прибирането на плодовете, стартира и така нар. черешов туризъм, казаха земеделски производители. За втора година е обявена оферта от местни овощари - "Набери си сам". Всеки желаещ може да влезе в градината, да си набере сам от плодовете и срещу символична сума да си ги вземе за вкъщи. Миналата година в една..

публикувано на 28.05.24 в 11:18

Пожар в сградата на Община Кресна

Пожар пламна в сградата на Община Кресна. Около 09:44 часа е получен сигнал за възникнал пожар на третия етаж в сградата на общинската администрация, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград. Служителите на общината са евакуирани.  Към момента няма данни за пострадали хора. На място е екип на РСПБЗН-Сандански. Пътува и екип на..

публикувано на 28.05.24 в 10:32

Забавления и куклен театър за децата на Сандански

С разнообразни забавления и игри, децата на община Сандански ще отпразнуват своя празник – 1 юни. За празничния ден, приказните герои от Център за социална рехабилитация и интеграция и Център за обществена подкрепа, град Сандански са приготвили редица изненади за най-малките. Между 10:00 и 11:00 ч. в парк "Свети Врач" /полянката над езерото/,..

публикувано на 28.05.24 в 09:59

"Информационно обслужване" показва софтуера за изборите

Централната избирателна комисия информира, че днес от 10:30 часа „Информационно обслужване“ ще направи демонстрация на софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването за изборите на 9 юни. Демонстрацията ще се състои в сградата на Народното събрание.  На нея могат да присъстват по един упълномощен представител на регистрираните за..

публикувано на 28.05.24 в 09:20

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на изпит по математика

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по математика. Изпитът ще се проведе в близо 1740 училища в страната. Той ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности са предвидени 30 минути повече, т.е. общо 90.  В 1738 училища ще има изпит, ангажирани са 13 645 квестори...

публикувано на 28.05.24 в 07:53

Облаци и дъжд във вторник следобед

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. По-значителна ще е облачността над североизточните райони, а около и след обяд на места в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, по-интензивни в планините. Възможни са и градушки.  Максималните температури ще..

публикувано на 28.05.24 в 07:08