Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Султанка Петрова: Трябва да се стремим към създаването на социални предприятия в малките населени места

| обновено на 09.10.20 в 11:56
7
Д-р Султанка Петрова
Снимка: личен архив

Развитие и надграждане на социалните услуги е целта на срещата на зам.- министър Султанка Петрова с представители на социалните служби в Сандански. Това заяви тя в ефира на Радио Благоевград и открои още един от акцентите в рамките на посещението й в курортния град – създаването на социални предприятия в малките населени места и осигуряването на работни места.

Намаляване на агресията в училище и запазване на децата в образователната система, е стремежът на социалното министерство, заяви още Султанка Петрова. Вчера и днес тя се включва в раздаването на хранителни пакети на социално слаби лица и семейства. За община Сандански са предвидени 3 400 лица и семейства. Заместник-министър Султанка Петрова гостува в Сандански по покана на кмета Атанас Стоянов. 

В ранния следобед Султанка Петрова ще се срещне с кметове и кметски наместници на населени места на територията на община Сандански. Те ще имат възможност да дискутират проблеми, касаещи социалната и образователната сфера. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

По-високи пенсии от 1-ви юли

От днес - 1 ви юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента. Това повишава доходите на близо 2 милиона българи.  Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева. По данни на Националния осигурителен институт, броят на възрастните с пенсии и добавки под линията на..

публикувано на 01.07.24 в 08:21

Общините Рила, Кочериново и Бобошево обявиха частично бедствено положение

Областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски обяви със своя заповед частично бедствено положение в общините Рила, Кочериново и Бобошево, считано от 10:00 ч. на 1 юли 2024 г. Обявяването на частично бедствено положение се налага поради сериозните проблеми с водоснабдяването в землищата на с. Смочево, община Рила; на с. Мурсалево, община..

обновено на 01.07.24 в 08:14

Президентът връчва първия проучвателен мандат за кабинет

В изпълнение на конституционната процедура - първи проучвателен мандат за съставяне на правителство връчва тази сутрин държавният глава Румен Радев.  На "Дондуков" 2 номинираният за премиер от най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС, ще получи в 09:00 часа папката от държавния глава. Кандидатът за министър председател има седем дни, за да..

публикувано на 01.07.24 в 08:10

Горещо с до 38°

Днес ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали. В източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, в останалите райони ще бъде почти тихо. Горещо време с максимални температури предимно между 33° и 38°.

публикувано на 01.07.24 в 06:57

Фолклорен флашмоб на Ансамбъл „Пирин“

С емоционален фолклорен флашмоб магическите гласове на Ансамбъл „Пирин“ огласиха площадното пространство пред МОЛ „Ларго“  Под диригентството на Латинка Костова хорът на емблемата на Благоевград и с гост - солист - перкусионистът Иван Цонков, изненада в неделния ден жителите и гости на областния център с изпълнения от репертоара на ансамбъла,..

публикувано на 30.06.24 в 16:46

Първите думи на новия български патриарх: Да пазим православната вяра

Първите думи на новоизбрания български патриарх Даниил към вярващите на излизане по-рано от Синодалната палата, след като беше обявен изборът: "Всемилостиви Господи, дарувай Твоята щедрост на моето паство, за да го преведа към Твоите небесни селения, та всички ние с едни уста и с едно сърце да възхвалим Тебе, единия Бог, в Троица прославен". "Да пазим..

публикувано на 30.06.24 в 16:40

42.38% избирателна активност в село Теплен, към 16 часа

В село  Теплен се провежда балотаж на частичния вот за кмет на кметство, след като миналата неделя никой от тримата кандидати не събра повече от половината от гласовете на избирателите. До частични избори се стигна, след като ОИК – Хаджидимово прекрати правомощията на избрания на местните избори през есента на 2023 г. кмет, поради установяване, че не е..

публикувано на 30.06.24 в 16:23